A baba lázának jön és megy

A csecsemőknél fellépő láz a szülők számára aggasztó. Gyakran előfordul, hogy a lázot vírus okozza. Ha azonban a baba lázának több mint két napja van, hívja orvosát. Néhány lépést is megtehet, hogy a lázban kényelmesebbé teheti a baba, mint sok folyadékot és könnyű ruhát viselni.

Okoz

A láz, amely a csecsemőkben jön és megy, vírus okozhatja. Továbbá, ha a baba láz alatt aktív, akkor a testhőmérséklete magasabb lehet. Ezért fontos, hogy a baba pihenjen és kevésbé aktív legyen a betegség alatt. Egyéb lehetséges okok közé tartozik a bakteriális fertőzés vagy gyulladásos állapot. A legjobb személy, aki meghatározza a baba folyamatos lázának okait, a gyermekorvos. Ő valószínűleg értékelni fogja a gyermeket.

Lázcsökkentők

Beszéljen orvosával a lázcsillapító használatáról. Az alacsony fokú láz miatt orvosa javasolhatja, hogy kihagyja. A lázcsillapító használata alacsony fokú lázzal okozhatja, hogy a baba betegsége tovább tart, jelentette a MayoClinic.com. Azonban, ha a baba lázzal rendelkezik, vagy magasabbnak kell lennie, orvosa javasolhat egy lázcsökkentő alkalmazását, mint például az acetaminofen. Soha ne adjon babának aszpirint. Ez a gyógyszer a Reye-szindróma potenciálisan halálos kimeneteléhez kapcsolódik.

Vényköteles gyógyszerek

Ha a baba folyamatos lázát bakteriális fertőzés okozza, orvosa felírhat egy antibiotikumot. Orvos ajánlása szerint a gyógyszert beadhatja a csecsemőnek. Soha ne hagyja abba az antibiotikum korai használatát – még akkor is, ha a baba jobban érzi magát. Ez megakadályozhatja a betegségét.

Piros zászlók

Vannak olyan esetek, amikor a baba lázát aggodalomra ad okot. Ha bármikor 3 hónapos kor alatti csecsemő lázas, akkor forduljon orvosához, javasolja a MayoClinic.com. Ebben az életkorban az immunrendszer fiatal – és a fevereit gondosan ellenőrizni kell. Az idősebb gyermekeknél vegye fel a kapcsolatot orvosával a 101 fokos vagy magasabb fokú érzékenység esetén, továbbá ha a baba kényelmetlenül tűnik vizelés közben, forduljon orvosához. Lehetséges, hogy a csecsemő folyamatos lázzal működik, húgyúti fertőzéssel. Kérjen orvosi segítséget is, ha a baba megmagyarázhatatlan ingerlékenységgel, vagy úgy tűnik, letargikus vagy nem reagál.