A csuklóim fájnak úszás közben

Bár az úszás kevésbé hatásos formában van, az ismétlődő mozdulatok számos fájdalmas túlzott sérülést okozhatnak, beleértve a csuklós sérüléseket. Az ortopédiai Sport Orvostudományi Társaság szerint a fáradtság és a megfelelő úszási technikák használata nem járul hozzá a csukló fájdalmaihoz és az úszók sérüléseihez. Megfelelő pihenés, csuklóerősítő gyakorlatok elvégzése és a megelőzésre összpontosító kezelés megkönnyíti az úszáshoz kapcsolódó csuklós sérüléseket, és minimalizálja a sérülés hatását a teljesítményre.

A csuklócsuklás túlzott használata a hosszú úszási edzések és képzési gyakorlatok során gyulladáshoz és fájdalomhoz vezethet. A túlzott csuklós sérülések típusai közé tartozik az íngyulladás, vagy tendinitis, diszlokáció, idegsérülés, tenosynovitis vagy a védőhüvely gyulladása az ín körül, alagút-szindrómák és túlzott stressz törések. A csuklós tendinitis, az egyik leggyakoribb sportágú csuklós sérülés gyakran megnyilvánul a gyengeség és a fájdalom által kiváltott fájdalom miatt, amely a pihenésre gyakorolt ​​hatással jár, a Sports Injury Bulletin szerint. Ha fájdalom vagy egyéb tünetek jelentkeznek, szerezzen orvosi értékelést egy sportoló orvos vagy egy ortopéd sebész által.

A kezelés a fájdalom okaitól és a sérülés súlyosságától függ. Módosítsa tevékenységét, és keressen fel egy úszókép segítségével, hogy megtanulja a megfelelő formát és csökkentse a stresszt a csuklócsuklóin. Az orvosok gyakran javasolják a pihenés és az idő elhagyását a vízből a kezdeti kezelési szakaszban, hogy a gyulladás csökkenjen. A csuklós sérülések egyéb kezelései közé tartozik az AOSSM szerint a pihenés, a jég, a kompresszió, a magasság és a gyulladásgátló gyógyszerek. Egyes esetekben az orvosok javasolhatják a sípcsontokat, fogsorokat, fizikoterápiát vagy műtétet a súlyosabb problémák kijavítására.

Gyengén a csukló okozhatja, hogy a sugár érintse meg a csukló csontjait, amikor a csukló meghosszabbodik simogatás közben, ami ütközést és fájdalmat okoz. Nyújtsd ki csuklóidat rendszeresen és végezzen csuklóerősítő gyakorlatokat, hogy növeljék a mozgás tartományát és megerősítsék az izmokat, amelyek a csuklóit megfelelő irányba tartják, Dr. Kevin Laudner, az Illinois State University kineziológusa ajánlja egy 2014-es OutsideOnline.com cikkhez. Próbáljon meg egy kalapácsot tartani a karjaival az oldalán, a kalapács fejét billentse a mennyezet felé, majd többször megismételve leengedi, javasolja Laudner. Próbáld ki a csuklót úgy, hogy időnként előre-hátra mozgatod egymás mellett. Lásd a fizikoterapeutát további csukló rehabilitációs javaslatokhoz.

A csuklóvédők viselése, a rendszeres nyújtás és a gyakori szünetek megakadályozhatják az AOSSM szerint a közös úszás okozta sérüléseket. A sérülések kockázatának minimalizálására szolgáló egyéb módszerek közé tartozik a megfelelő technikák alkalmazása és a túlképzés elkerülése. Legyen a csuklón az elülső és más hasonló siklócsapások használata, amelyeknél az elsődleges meghajtó a rúgás helyett inkább a húzásból származik. Mivel a legtöbb úszás sérülése viszonylag kicsi, a konzervatív kezelések gyakran jól működnek, és a legtöbb úszók gyorsan visszatérhetnek a sporthoz – magyarázza Justin Shaginaw, az MPT, az ATC, egy 2014-es Philly.com cikkhez. Mindazonáltal ne hagyja, hogy a sérülés kezeletlen legyen, mert ez a teljesítmény csökkenését és valószínűleg műtétet eredményezhet a jövőben, figyelmeztet az AOSSM-re.

Úszás Overuse csuklóérülések

Kezelések a csukló fájdalmához

Csukló gyakorlatok

A csuklóérülések megelőzése