A nyak és a váll fájdalma a kerékpár bukásától

A kerékpározás egészséges és biztonságos edzésforma, amelyet évente több tízmillió ember élvez. Sajnos a kerékpározás nem veszélyes. A kerékpár leesése súlyos fájdalmat okozhat a váll és a nyak területén. Mivel néha súlyos sérülést jelezhet, fontos megérteni, hogy mi okozza a kerékpárral kapcsolatos fájdalmat és hogyan orvosolható.

A kerékpár bukása következtében fellépő fájdalom befolyásolhatja a nyak és a váll körüli idegeket, ízületeket, izmokat, inak és gerincvelő csigolyákat. A test más területein is érezhető, mint az állkapocs, a fej és a karok. A tünetek közé tartozhat a fájdalom, nyomás, bizsergés, gyengeség, merevség, zsibbadás és izomgörcsök. A kerekes sérülések után is nehézséget okozhat a nyak és a váll mozgatása.

A kerékpár leeshet olyan környezetkárosodás következtében, mint a laza kavics, az autós hiba, a kerékpár irányításának elvesztése, az olyan tárgyak ütközése, mint például a gépjármű, a túl gyors vezetés vagy a kerékpár mechanikai meghibásodása. Ezek a körülmények mind fizikai traumát, fájdalmas diszlokációkat, remegéseket, töréseket vagy töréseket okozhatnak a vállon vagy a nyak területén.

Vegyük az acetaminofént vagy ibuprofent a vállak és a nyak fájdalmairól a kerékpár bukása miatt. A sérülést követő első 72 órában is alkalmazhat jeget vagy fűtő padot az érintett területre. Tartsd távol a kerékpáros lovagolástól, amíg az érintett területek meg nem gyógyulnak. Hajtsa fel a nyakát és a vállát felfelé és lefelé és oldalról oldalra, hogy nyújtsa ki az izmokat. Az orvosnak súlyos törzseket, diszlokációkat és töréseket kell műtéti úton javítania.

A kerékpár elkerülése érdekében győződjön meg róla, hogy a kerékpár megfelelően illeszkedik. Állítsa be az ülést úgy, hogy magas legyen, és a térde kissé meghajlott, amikor a lábak teljesen kibővülnek. Győződjön meg róla, hogy a kormánykerék a kerékpár üléséhez hasonló szinten van. Ellenőrizze, hogy a gumiabroncsok megfelelően vannak-e felfúva-e, és hogy a szünetek minden járás előtt működnek. Ezenkívül mindig figyeljenek közúti veszélyekre, mint például a lyukak és a pocsolyák. Mindig tartsa mindkét kezét a kormányon – szállítson további tételeket egy hátizsákban vagy egy kerékpártartóban.

Vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha a nyaki vagy a váll fájdalma szélsőséges érzékenységgel, vörösödéssel, hirtelen duzzanattal, intenzív fájdalommal, ízületi deformitással vagy az érintett terület alkalmazási képtelenségével jár. Ezenkívül azonnali sürgősségi ellátást kell kérni, ha az ájulás, a légzési nehézség, a mellkasi szorító érzés vagy a vállon vagy a nyak területén lévő csont vagy ín hatása miatt vérzés merül fel.

Tünetek

Okoz

kezelések

Megelőzés

figyelmeztetések