A védőanyagok fontossága a kiegyensúlyozott étrendben

A kiegyensúlyozott étrendben minden nagyobb csoportból származó élelmiszerek rendszeres adagjai, beleértve a gabonát, a tejterméket, a fehérjéket, a gyümölcsöket és a zöldségeket. Mindezek az élelmiszerek némi védőhatást és egészségjavító hatást fejtenek ki, ám az ételeket, ásványi anyagokat, alapvető tápanyagokat és az antioxidánsoknak ismert vegyületeket ismerték el, amelyek a legnagyobb előnyökkel járnak.

Betegségmegelőzés

A vitamin- és ásványi anyagokban gazdag ételek tele vannak antioxidánsokkal, speciális előnyös vegyületekkel, amelyek képesek a szervezetben lévő szabadgyökök semlegesítésére. Mivel a szabadgyökök felelősek a sejtkárosodáshoz és hozzájárulnak a súlyos betegségek kialakulásához, az antioxidánsban gazdag élelmiszerek elsődleges összetevője az étrendnek óriási különbséget jelenthet a betegségmegelőzésben. Több gyümölcs és zöldség fogyasztása csökkentheti a rák, a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát.

Egészségügyi előnyök

A védőoltások előnyei a betegségek megelőzésén túl is. Az alacsony zsírtartalmú tejtermékekben, zöldségekben, gyümölcsökben, gabonafélékben és sovány fehérjékben megtalálható kalcium és tápanyagok védelmet nyújtanak a csontvesztés, a vesekövek és a stroke ellen. Bár a vitaminok és a táplálékkiegészítők ugyanazokat az anyagokat tartalmazzák, ezek nem olyan előnyösek. A MayoClinic.com szerint ezek a kiegészítők nem állnak ellen védő ételekkel szemben, mert nem képesek az étkezési rostokat, az antioxidánsokat és a fitokemikáliákat felajánlani.

ajánlások

Az egészséges férfiak és nők a lehető legjobb formában maradhatnak úgy, hogy különleges táplálékokat tartalmaznak az étrendjükben, amely olyan egészségügyi problémákkal foglalkozik, amelyek különösen veszélyeztetettek. Például az American Dietetic Association azt ajánlja, hogy a férfiak legalább hetente egyszer fogyasztanak paradicsomból vagy paradicsomtermékeket, mert a paradicsom gazdag lycopene forrás, amely antioxidáns, amely csökkentheti a prosztatarák kockázatát. A nők számára a HelpGuide.org naponta fogyasztja a nem zsíros vagy alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, mert az extra kalcium segít megelőzni az oszteoporozist és a csontvesztést.

Súly Karbantartás

A védőszerekkel és antioxidánsokkal ellátott élelmiszerek alacsony energia sűrűséggel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy alacsony a kalória és a zsír, és magas a rost és a víztartalom. A MayoClinic.com szerint a tápanyagprofilok optimálisak a testsúlycsökkenéshez és az egészséges súly fenntartásához. Az alacsony energiájú sűrűségű élelmiszerek közül elsősorban a friss gyümölcsök és zöldségek, a nem zsíros tejtermékek, mint például a sovány tej és a joghurt, a teljes kiőrlésű gabonák és a sovány fehérjék, például a tofu, a bőr nélküli baromfi, a hal, a bab és a hüvelyesek.

Beleértve a védő ételeket az Ön étrendjében természetes módon a betegségek leküzdéséhez, a fertőzések megelőzéséhez és esetleg az élettartam meghosszabbításához. Ha személyre szabott tanácsokat és egészségügyi ajánlásokat szeretne kapni arról, hogy mely ételek lehetnek a legkedvezőbbek az Ön számára, forduljon orvosához vagy egy regisztrált dietetikushoz.

szempontok