Borsmenta olaj a szorongás és a depresszió

Az aromaterapeuták az ősidők óta használják az illóolajokat különböző fizikai és mentális panaszok gyógyítására. A borsmenta illóolajat az ókori görögök, az egyiptomiak és a rómaiak használják, és jelenleg számtalan célra használják. Úgy gondolják, hogy jótékony hatást gyakorol a mentális betegségekre, például a szorongásra és a depresszióra.

A borsmenta illóolaj gőzzel desztillálódik a borsmenta növény leveleiből és száraiból, a fűhagyma és a víz menta növények hibridjeiből. A mentol, a hatóanyagot borsmentaolajban számos gyógyászati, kozmetikai és gasztronómiai célra használják. Úgy gondolják, hogy a borsmenta illóolaj nyugtató, nyugtató hatást gyakorol a szorongásra és a depresszióra a University of Maryland Medical Center szerint. Az olajat meleg fürdőben vagy masszázsolajban hígíthatjuk, vagy illóolaj-diffúzorban használhatjuk, hogy előnyökkel járjon.

A szorongás egy gyakori mentális egészségi zavar. Miközben a klinikai szorongásos rendellenességek több altípusát hordozzák, a legtöbb hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A szorongást a tartós aggodalom, a félelem, a félelem és a feszültség jellemzi. Bár a szorongást tipikusan pszichoterápiával és szorongásellenes gyógyszerekkel kezelik, egyes betegek, akik aggódnak e gyógyszerek potenciálisan káros vagy addiktív tulajdonságai miatt, alternatív, holisztikus gyógymódokká válnak, mint például az aromaterápia. A szerzők szerint Janet Zand, Allan N. Spreen és James B. LaValle a “Smart Medicine for Healthier Living” című könyve szerint a borsmentaolaj hasznos lehet az elmosódott idegek nyugtatásához, az idegesség megkönnyítéséhez, a mentális tisztaság előmozdításához és a mentális fáradtság érzetének enyhítéséhez.

Az Egészségügyi Világszervezet szerint a depresszió az egész világon a fogyatékosság egyik vezető oka, és a depresszió tünetei gyakran gyengülnek. A depresszió értéktelen érzelmeket, reménytelenséget, fáradtságot, csökkent önbecsülést, étvágycsökkenést és alvásmódokat, valamint a letargia érzését érinti, többek között a lehetséges tünetek között. A szorongásos rendellenességekhez hasonlóan a pszichoterápia és az antidepresszánsok a depresszió tipikus kezelési módozatai. Az antidepresszáns gyógyszerek gyakran számos problémás mellékhatással járnak, mint például émelygés, álmatlanság, szorongás, álmosság, nyugtalanság, súlygyarapodás és mások. Az enyhe depresszióban szenvedőknek az aromaterápiából borsmentaolajat használhatnak energizáló, felemelő tulajdonságai miatt. A fürdőben alkalmazott borsmentaolaj megkönnyíti a depresszió által okozott letargia érzékenységét.

A borsmentaolaj előnyei a szorongásra és a depresszióra utaló bizonyítékok anekdotikusak. Kevés klinikai vizsgálat igazolja a borsmentaolajnak a depresszióra és a szorongásra gyakorolt ​​előnyeit. Forduljon orvosához, ha úgy gondolja, hogy szorongás vagy depresszió szenved. Míg az alternatív kezelések, mint pl. Az aromaterápia, ideiglenes enyhülést okozhatnak a szorongás és a depressziós tünetek között, nem szabad ezeket a kezeléseket kezelőorvosa helyett alkalmazni. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy előzetesen értesítenie kellene orvosát.

A Peppermint Oilről

A szorongás előnyei

Előnyök a depresszióhoz

Figyelem