Csecsemő arckifejezések a formális allergiák miatt

A baba arcán fellépő bőrkiütés miatt aggódhat az egészségét illetően. A formula allergia arckifejezéseket okozhat, és a Baby Center szerint ezek az allergiák gyakoriak a csecsemők körében. Szerencsére kezelheti és megelőzheti az arc-kiütéseket a formális allergiáknak köszönhetően, a helyi szerekkel és formákkal.

Tünetek

A baba arcán fellépő bőrkiütés tűnhet fényes vörös vagy vöröses-rózsaszínű színűnek – a világosabb bőrű csecsemők gyakran észrevehetőbb bőrkiütést mutatnak. A bőrkiütés lehet, hogy apró dudorok jelentkeznek a baba száján, arcán és homlokán, vagy a dudorok nagyobb méretűek lehetnek, hogy csalánkiütéseket alkossanak. A baba bőrén elkezdhet a pehely a bőrkiütés területén, és megpróbálhat megkarcolni a bőrön. Ha a baba tartósan megkarcolja az arcát, akkor kialakulhat a bőrpír, a duzzanat és még a vérzés is. Az arcán fellépő kiütések mellett a baba szokatlanul vizes vagy kemény székletet alakíthat ki, mely a bőr végtagjának körüli vörösödött terület, amely nem tisztázza a pelenka kiütés krémet, és gyakran formálódik az allergiás formában.

Azonosítás

A csecsemőkben a legáltalánosabb allergia a tehéntej fehérjére vonatkozik, jegyzi meg a Baby Center. Ráadásul a tehéntej allergiával rendelkező csecsemők felének is allergiás a szójalapú formulákra. A baba gyermekorvosának fizikai vizsga alapján megállapíthatja, hogy az arckifejezése az allergia eredménye. Ez a vizsga megkülönböztetheti a bőr problémáinak egyéb okait a baba arcán, például aknában, ekcémában vagy élesztőben. A gyermekorvos vagy a szakorvos, mint például a gyermekgyógyászati ​​allergológus vagy immunológus bőrtesztet vagy vért tehet a tej allergia diagnosztizálására, ha a fizikai vizsgálat nem meggyőző.

kezelések

A baba gyermekorvosa megváltoztathatja a képletét, vagy előírhatja a speciális hipoallergén formulát, hogy a baba ne legyen kitéve tehéntejfehérjéknek. A finom lotion vagy a hidrokortizon krém alkalmazása csökkentheti a bőrpír, a hámlás és a viszketést, amíg a bőrkiütés csökken. Ha a baba anyatejet kap, akkor a gyermekorvos javasolhatja, hogy semmisítse meg a tehéntejét a saját étrendjéből, hogy a te csecsemője ne érje tehéntejprotein hatását az anyatejjel. A gyermekorvos előírhat egy antihisztamint vagy epinefrint, hogy tartsa a kezét abban az esetben, ha a baba súlyos allergiás reakciója van a képletére.

Megelőzés

Kizárólag a szoptatás a baba első hat hónapja életében a legjobb módja annak, hogy megakadályozzák az élelmiszer-allergiát, különösen, ha bármelyik szülő személyes vagy családtagja az ételallergiának, tanácsot ad a Mayo Klinikának. Annak elkerülése érdekében, hogy a baba bármilyen szilárd anyagot betölthessen, amíg el nem éri a 4-6 hónapos kort, vagy a gyermekorvos által ajánlott, szintén elősegítheti a formulák és más ételallergia megelőzését. A formális allergiák által okozott táplálkozási hiányosságok elkerülése érdekében a baba gyermekorvosának javasolnia kell D-vitamin vagy csecsemő-vitamin-csecsemőt.