Cukorrépa lé táplálása

Cukorrépa-gyümölcslé tartalmazza a cukorrépa-gyökérben megtalálható tápanyagokat, a gömb alakú zöldséget, amelyből a levét kivonják. Ezek a tápanyagok közé tartozik a B-vitamin-folát és egy kis C-vitamin és a vas. A cukorrépa-gyümölcslé is gazdag anyagokkal, amelyek egészségeket védhetnek azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást és javítja a szív és agy vérellátását.

Alapvető táplálkozás

A nyers céklát a cukorrépa lé kivonatolására használják. A 2 hüvelykes nyerscukorra vonatkozó táplálkozási analízis az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma tápanyag adatbázisának megfelelően 35 kalória, 1 g fehérje, 8 g szénhidrát. A 2 hüvelykes répa 89 mcg folsavat, 4 mg C-vitamint és majdnem 1 mg vasat tartalmaz. Nincs jelentős mennyiségű zsír a cukorrépában. A cukorrépa gyümölcslése hasonló táplálkozási profilt eredményez, de a zöldség által szolgáltatott 2 g rost elveszik a juicing folyamatban.

Előnyök

A cukorrépa lé jelentős mennyiségben szolgáltatott tápanyagai mindenkinek fontosak. A C-vitamin antioxidáns, ami azt jelenti, hogy megvédi a sejteket a normális testfolyamatoktól és a környezeti szennyező anyagoktól való megóvásnak. A folát és folacin néven is ismert folát szükséges az új sejttermeléshez, és terhes nők számára elősegíti a születési rendellenességek megelőzését a magzat agyában és a gerincében. A vas szükséges az egészséges vörösvértestek fejlődéséhez, amelyek oxigént hordoznak az egész testben.

Jelentőség

A cukorrépa-gyümölcslé adagolása segíthet a napi kilenc adag gyümölccsel és zöldséggel kapcsolatos kormány ajánlásának, a Harvard Közegészségügyi Iskola szerint. Ha cukorbetegségben vagy egyéb vércukorszint-problémákban szenved, azonban meg kell jegyezned, hogy a cukorrépa levétele növeli a zöldség glikémiás indexét, mert a gyümölcslé cukorrépája könnyebben felszívódik a véráramba, mint az egész növényi cukorrépa.

elméletek

A cukorrépa lé a nitrátok, a vegyi anyagok, amelyek a szervezetben nitritekké alakulnak át, amelyek vazodilatátorként működnek, felnyitják az ereket és lehetővé teszik a vér áramlását a szervezeten keresztül. A “Hypertension” és a “Nitric Oxide” szaklapokban publikált klinikai tanulmányok szerint a cukorrépa-gyümölcslé ezen tulajdonsága csökkentette a vérnyomást és javította az idősebb felnőttekben az agy vérellátását. Ennek eredményeképpen a kutatók elmélete szerint a cukorrépa-nitrite nitritek segíthetnek megvédeni a szív egészségét és megelőzni a kognitív hanyatlásokat az öregedő agyban.

szempontok

Bár a cukorrépafélék olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb egészségmegőrző anyagokat tartalmaz, mint a teljes céklát, az összes friss gyümölcsleveknek nincsenek az egész gyümölcsökben és zöldségekben található rostok. A rost olyan, ami mögött marad, és gyakran eldobható, miután a juicing folyamat. Sok módja van arra, hogy szálat kapj a táplálkozásodba, de ha gyümölcsökre és zöldségekre számítasz egy bőséges kínálatért, akkor jobb, ha egészségeseket eszel, nem pedig gyümölcslevet.