Eszik az egészséges szén?

Az aktívszéneket táplálékkiegészítőként értékesítik, és minden célra használt “méregtelenítésre”, valamint emésztési és koleszterincsökkentő hatásra vonatkoznak. Ez különbözik a grillezés során alkalmazott szénszálas tégláktól, amelyek nem biztonságosak. Az aktivált szén előállítása olyan folyamaton keresztül történik, amely oxigént ad a szénhez, ami nagyon porózus porhoz vezet, és orvosi vészhelyzetekben használatos bizonyos mérgezési és kábítószer-túladagolási esetek kezelésére. Az adatok azt mutatják, hogy segíthet a gáz enyhítésében. Azonban a jelenlegi kutatások nem támogatják az állítások más előnyeit. ** Beszéljen orvosával az étrend-kiegészítők megvásárlása előtt. Az aktivált szén nemkívánatos mellékhatásokat okozhat. **

Ami azt illeti, hogy jó ötlet, hogy adalékanyagot adjunk a méregtelenítéshez, az októberi 2014-es cikk szerint az ítélet nem az Egyesült Államok Hírek és Világjelentésében közzétett cikk szerint. Az igazság az, hogy a termékek vagy a diéta segít a méregtelenítésben egy mítosz, a 2009-es jelentés szerint a fiatal tudomány hangja, a korai pályafutás-tudósok hálózata. A kutatók csoportja 15 becslése szerint detoxikumot és diétát értékelt És nem talált semmilyen bizonyítékot a méregtelenítés iránti igények alátámasztására. Arra a következtetésre jutottak, hogy a “méregtelenítés”, ahogyan azt a termékmarketingben használják, mítosz. A máj, a vesék, a nyirokrendszer, sőt a bőr egészségesek maradnak a toxinok és szennyeződések kiszűrésével.

Jelenleg nem áll rendelkezésre aktuális bizonyíték az aktív szén használatára a koleszterinszint csökkentésére. Bár úgy tűnik, hogy képesek kötődni a belekben az epesavakhoz és megakadályozni a koleszterin felszívódását, a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer szerint a lehetséges koleszterinszint-csökkentő egészségügyi előnyök elavultak. Az 1980-as évektől származó néhány rövid távú tanulmány szerint az aktív szén elősegíti az UMHS szerint csökkenti a koleszterint. Azonban nem végeztek nyomon követési vizsgálatokat az aktív szén használatának hatékonyságának és biztonságosságának értékelésére.

Az aktív szén képes különböző anyagokra, például gázokra kötni, és a bizonyítékok arra utalnak, hogy az UMHS szerint bizonyos élelmiszerek által okozott bélgáz enyhítését segítheti elő. A piacon hosszú ideig forgalomba hozott gázellenes termékek jellemzően természetes enzimeket tartalmaznak, amelyek segítik a komplex szénhidrát-típusok lebontását olyan élelmiszerekben, mint a gázbuborékok. Ezért szükségtelen az aktív szén bevezetése a gáz enyhítésére.

Az aktív szén felvétele gasztrointesztinális mellékhatásokat okozhat, például székrekedés, hasmenés, székregység sötétedése vagy hányás. Súlyos szövődményeket, például bélelzáródást jelentettek. Dehidratálódást és elektrolit-kiegyensúlyozást is okozhat. Jelentettek mellékhatásokat is, mint a normál magnéziumnál magasabb rendellenességet és abnormálisan magas nátriumot. A szervezet célja, hogy az elektrolitokat szorosan szabályozza, az elektrolit egyensúlytalansága negatívan befolyásolja az izmok működését és más testi folyamatokat.

Nem támogatja a faszén detox étrendjét

Elavult bizonyítékok koleszterinszint csökkentésére

Meggyengítheti a bélgázokat

Bejelentett mellékhatások