Fogyás és hormoncsere

Egy nő korában a test kevesebb női hormont termel a reprodukcióhoz és a menstruáció megszűnik. A menopauza számos érzelmi és fizikai tünetet okoz. Sok nő túlélte a menopauza negatív hatásait hormonterápiával – más néven hormonpótló terápiával. Bár a hormonterápia átmeneti súlygyarapodást okozhat, a testzsíreloszlás állandó változásait a menopauza folyamatának kell tulajdonítani. A súlycsökkenés nehézségekbe ütközhet a menopauza alatt és után, hormonpótlással vagy anélkül.

Hormonterápia

A hormonterápia enyhíti a menopauza olyan tüneteit, mint a hőhullámok, a száraz bőr, az álmatlanság, a hüvelyi szárazság és a húgyhólyag-problémák, továbbá csökkenti az oszteoporózis esélyeit. Kezelőorvosa az ösztrogént vagy az ösztrogén-progeszteron kombinációs terápiát írhatja elő, mint pirulát, kenőcsöt, bőrfoltot vagy hüvelyi gélt.

Hormonterápia és testsúlygyarapodás

A hormonterápia nem okoz súlygyarapodást, a Cleveland Clinic honlapján. Hormonok szedése közben duzzadtnak érezheti magát – a vízmegtartás az ösztrogénterápia egyik mellékhatása, amely általában hosszabb időn át szétszóródik. Az ösztrogén dózisának módosítása megszünteti a vízfogyasztás feloldását. A hormonterápia nem állítja le a menopauza – a Mayo Clinic honlapján definiált, mint az Ön utolsó időszakának egyéves évfordulója. A Mayo Klinika munkatársai megmagyarázzák, hogy a hormonkezelések középpontjában a jelek és a tünetek enyhítésével, valamint az idősödéssel járó krónikus állapotok megelőzésével vagy csökkentésével foglalkoznak. A megnövekedett hasi zsír a menopauza jele, amely régóta megjelenhet a menopauza előfordulása és a hormonterápia elôírásai között. Ez az extra zsír a midsection körül okozhatja, hogy úgy érezheti magát, mintha súlyt szerezne, amikor valójában az izomtömeged megváltozott.

Étrend a menopauza súlyellenőrzéséhez

A diéta fontos eszköz a menopauza súlyellenőrzéséhez. Étrendkiegészítőt fogyasszon sok gyümölcsből, zöldségből és teljes kiőrlésű gabonából, és korlátozza az olajok, telített zsírok és cukrok bevitelét. Ha 50 éves vagy annál idősebb, a Mayo Clinic 200 kalóriát ajánl a napi táplálékfogyasztásból. A zsigeri zsírlerakódás a menopauza idején felhalmozódik, és komoly egészségügyi következményekkel jár, mint például a szívbetegség, a cukorbetegség és a rák. Állítsa be étkezési szokásait a hasi zsír ellen, a telített zsírok többszörösen telítetlen zsírokkal való helyettesítésével, kevesebb kenyérrel és kifinomult tésztákkal, és csökkenti az adagméreteket.

Gyakorlat a súlycsökkenésért

A hormonkezelést igénylő középkorú nőkben a felesleges zsírok más okai lehetnek, mint az öröklődés, a lassabb anyagcsere és a testmozgás hiánya. Beszéljen orvosával a súlyos problémájával a mindennapi, mérsékelt testmozgással, súlygyarapítással és a hasi mélyebb és alsó izomzatát célzó tonizáló kezeléssel.

Bioidentikus hormoncsere-terápia

2002-ben a Női Egészség Kezdeményezés befejezte a kombinált hormonpótló terápia idő előtti vizsgálatát, mivel a résztvevőknél a normálisnál nagyobb súlyos mellékhatások jelentkeztek: mellrák, szívbetegség, stroke és vérrögök. Az orvosok és pácienseik biztonságosabb és természetesebb alternatívákat keresnek, mint például a bioidentikus hormonpótló terápia. A növényi hormonok, mint például az Estrace, a Climara patch és a Vivelle-Dot folt a Bioidentical hormonok példái, amelyeket az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal jóváhagyott. A tudósok és az orvosok megkérdőjelezik, hogy a bioidentikus hormonok biztonságosabbak-e, mint a hagyományos hormonterápia. A Harvard Medical School munkatársai és Dr. Mary Gallenberg, a Mayo Clinic orvosának / szerzőjének honlapjairól szóló cikkek rámutatnak a támogató bizonyítékok hiányára.