Hogyan fogyasztható a gluténmentes diéta

A gluténmentes diéta olyan cukorbetegek, búza allergia vagy glutén érzékenység esetén. A glutén a búza, az árpa és a rozs endospermében található fehérje. Az ezekkel a gabonákkal készített ételek nem engedélyezettek. A lisztérzékenység és a búza allergia a súlyosabb állapotok, de mindegyik gasztrointesztinális fájdalmat, hasmenést és puffadást okozhat. Ez abból ered, hogy a szervezetnek a gluténfehérjével szembeni mellékhatása van. A gluténmentes diéta fogyásának módja hasonló bármilyen étrendhez, kivéve, ha nagyon tisztában kell lenni azzal, amit eszel.

Feldolgozhat olyan ételekkel, amelyek gluténmentesek, magas tápanyagokban és alacsony zsírtartalmúak. Gyümölcsök, zöldségek, magvak, diófélék, sovány marhahús, csirkemell, hal, bab és alacsony zsírtartalmú tejtermékek. Vásároljon gluténmentes gabonát is, mint amarant, barna rizs, basmati rizs, hajdina és quinoa.

Csökkentse a teljes kalória bevitelét, hogy fogyjon. Nyomon kövesse a bevitelt egy napra egy olyan online forrás segítségével, mint a Daily Plate. Vegyen le 500 kalóriát ebből a számból, hogy elősegítse 1 font súlycsökkenést minden héten. Például, ha a jelenlegi napi bevitele 2400 kalória, az új bevitele 1.900 lesz.

Ha reggelizni kezd, akkor emelje fel az anyagcserét és növelje az energiaszintjét. Készítsen valamit, ami tápanyag-sűrű és gluténmentes. Egy példa egy csésze joghurtot a hajdina gabonafélékkel és a magvak keverékével.

Továbbra is enni ételt minden 2-3 órában tartani az anyagcserét magas és az étvágyat elnyomta. Mérjék meg minden ételt szénhidrátokkal és fehérjékkel, és használjanak gluténmentes összetevőket. A csirkemell, a felaprított zöldség és a körte saláta egy kiegyensúlyozott étkezés.

Legyen szem előtt tartva, mikor eszik. Kérdezd meg, hogy vajat és fölös olajat készítsen. Válasszunk sült, pirított és párolt, ha csak lehetséges, és kerüljük a rántott anyagot.

Végezzen kardiovaszkuláris edzést kalóriák égetéséhez és csökkentse súlyát. Válasszon egyfajta kardio-t, amelyet élvezhet, például gyors tempójú séta, futás, kerékpározás, úszás, elliptikus tréning vagy in-line korcsolyázás. 45-60 percen át gyakoroljon három súlycsomagot a váltakozó napokon.

Töltsön hetente három napot a súlyteremben lévő izomban. Teljes testmozgásokat végezzen, mint a présgépek, a vállprés, a hátsó kiterjesztések, a tricepszek, a fürtök és a guggolás. Célozzon 10-12 ismétlésre, és készítsen három vagy négy készletet. Tartsa pihentetéseit 60 másodperc alatt, hogy megőrizze a pulzusát.