Hogyan grillezni egy narancsot

A roston sült narancs eleganciát kölcsönöz az étel bemutatásának, és egy finom módja annak, hogy több gyümölcsöt vegyen be a család étrendjébe. Válasszon erős, lédús narancsokat élénk színekkel és sima bőrrel a grillezéshez. Az ízletes C-vitamin, ásványi és rostanyag, grillezett narancs kiegészíti a klasszikus grillezés kedvenceit, mint a csirke, a hal és a kabob. A színes gyümölcs gazdag ízű, mivel a természetes cukrok karamellizálják a grill hőtől. A jól felszerelt fűszerkereskedők egész évben kaphatóak, a narancsok nyári szabadtéri grillezésre alkalmasak, és fedett grillen főzhetnek hűvös, felhős napokon.

Mossa a grillezett narancsot langyos szappanos vízben, hogy eltávolítsa a maradékot a bőrfelületről. Öblítse le a narancsot hideg folyóvízzel, majd törölközéssel szárítsa meg.

Tartsa szorosan a narancsot egy vágódeszkán, hogy megakadályozza a gördülést. Szelet 1 hüvelyk a szár végződik egy éles konyhai késsel. Folytassa a narancs szeletelését a szár végéről 1 / 4- – 1/2 hüvelykes lépésekben.

Állítsa be a narancssárga szeleteket a grill közepén közepes hőségen. Hagyja a szeleteket két-három percig főzni, amíg világosbarna grillező jeleket nem fejlesztenek. Fordítsa meg a szeleteket a fogókkal és a grillet még egy-két percig. Melegen tálaljuk a grillen, vagy hagyjuk kihűlni a szeleteket salátákkal és desszertekkel.

Félig mossuk le a mosott, öblített és szárított narancsot. Helyezze a darabokat vágott oldalával lefelé egy vágódeszkára és szeletelje négy-hat ék alakú, a narancs méretétől függően.

Szúrja át a narancssárga ékeket a nyárson. Válasszuk ki az ékeket húsdarabokkal, sós zöldségekkel vagy más gyümölcsökkel, például őszibarackokkal.

Állítsa a betöltött nyársakat a grillre középhőmérsékleten. Három-négy percenként fordítsa el a fogasokat a fogókkal, amíg minden oldal egyenletesen el nem párolog, és a húst átitják. Tálaljuk kebab-style-t egy friss gyümölcsökkel díszített tálra.

szeletek

skewers

Kétoldalas Grill

Spray az elektromos kétoldalas grillsütő felső és alsó grillező lemezét tapadásmentes főzőporral. Három-öt percig melegítse fel a grillet, a gyártó használati utasításától függően.

Rendeljen 1/2-es vastag szeleteket egy narancssárga mosott és szárított, a grillező alján. Engedje le a grill felső sütőlemezét.

Főzzük négy-öt percig. Nyissa ki a fedelet, és emelje fel egy narancssárga szelet egy villával, hogy ellenőrizze a barna hash jeleket a gerinceken a grilllapokon. Ha szükséges, engedje le a fedelet és a grillet még két-három percig, vagy amíg a szeletek világos aranybarna jelzései vannak.