Hogyan kell befektetni egy háztartási hitelkeret segítségével?

A home equity hitelkeret (HELOC) egy olyan állítható kamatozású kölcsön, amely lehetővé teszi az Ön által választott pénzeszközök visszavonását és visszafizetését, miközben a bank a felhasznált pénzösszegért kamatot számít fel. Ha saját otthonában van saját tőke, vagyis, ha otthonod többet ér, mint a bankodnak a jelzálogköteled, akkor jogosult egy HELOC-ra. A pénzeszközöknek a HELOC-ból való befektetése jövedelmezőnek bizonyulhat, de mivel a bank az Ön háztartását biztosítékként használja fel a hitel biztosítására, óvatosságot és visszatartást alkalmazzon a befektetések kiválasztásakor.

Kérjen egy HELOC-ot ugyanazon a bankon, amely az Ön lakáshitelét viseli. A bank a saját tulajdonában lévő saját tőke 80% -át teheti kölcsön. Például ha az otthoni értéke 250 000 dollár, és a banknak 150 ezer dollárt kell fizetnie, a tőkéje 100 000 dollár. A bank 80 százaléka, vagy 80 000 dollár.

A HELOC-ot kiválaszthatja a legalacsonyabb kezdeti kamatlábbal kapcsolatban. Mivel ez a fajta hitel egy hitelkeret, szabályozható kamatozással rendelkezik. Néhány év elteltével a kamatláb emelkedhet, növelve ezzel a tartozást. A lehető legalacsonyabb áron kezdődve pénzt takarít meg.

Kutasson alaposan a beruházásait. Kockázatos befektetések, mint például a tőzsdei játékok, veszélyeztethetik otthonát, ha a vásárolt készletek leértékelődnek. A kevésbé kockázatos befektetések közé tartozhat a pénz befektetése egy új üzleti vállalkozásba, befektetési alapba vagy ingatlanba. Ha bizonytalan, forduljon pénzügyi tanácsadóhoz.

Győződjön meg róla, hogy a HELOC havi kamattámogatásokat a befektetés ideje alatt arra készteti, hogy pénzt készítsen. A HELOC “felhívás” ideje alatt csak kamatot fizet, de néhány év elteltével a bank felkéri Önt, hogy fizesse ki a kölcsönt vagy váltson át egy másik jelzálogra.