Hogyan kell eltávolítani a fekete pattanásjeleket

A hosszú küzdelem után, hogy megszabaduljon a pattanásától, valószínűleg megkönnyebbülni fog, amikor az utolsó pattanás meggyógyul. Az út azonban még mindig nem lehet vége. Valójában a gyógyult akne-elváltozások elhomályosodhatnak az elszíneződéstől, néha fekete pattanásjelek formájában. Mivel ez a kilátások lehetnek felháborítóak, ne hagyd, hogy elbátortalanítson. Vannak módszerek arra, hogy eltávolítsák a fekete pattanásjeleket, és helyreállítsák a bőre korábbi tisztaságát.

Mosson arcát naponta kétszer, nem számít. Még ha fáradt is éjszaka, és el akarsz aludni a sminkedben, ne tedd. Szánj időt a bőr alapos tisztítására enyhén tisztítószerrel.

Kezeljetek minden olyan pattanást, amely még mindig a bőrén marad. Anélkül, hogy a pattanásodat kezelnéd, a cukormarkerek kezelése hiábavaló, hiszen valószínűleg meg kell ismételni ezeket a kezeléseket újra és újra. Alkalmazzon benzoil-peroxid alapú krémet a pattanására, hogy kiszáradhassa, és megöli a baktériumokat, amelyek okozzák.

Alkalmazzuk a citromlevet a fekete pattanásokra. Tiszta ujjakkal kis mennyiségű citromlevet használjon a jelekre. Hagyja, hogy a lé teljesen megszáradjon, mielőtt öblítené az arcát meleg vízzel. Ismételje meg ezt a kezelést naponta egyszer több héten keresztül, hogy láthassa, hogy a fekete rágógumik könnyebbé válnak és kevésbé észrevehetők.

Alkalmazza a tretinoint naponta egyszer a fekete pattanásokra. Vegye fel ezt a krémt a bőrgyógyászra. Alkalmazzon kis mennyiséget közvetlenül a csipkebélyegekre, majd masszírozzuk a bőrébe, amíg a krém eltűnik. Bár ez a krém irritációt okozhat, csökkenti a csipkebogyó megjelenését, és egyenletesebb bőrtónust eredményez.

Enyhe kémiai héjat kap a bőrgyógyász irodájában. Glikolos vagy tejsav felhasználásra kerül. Miután a bőred elkészült, a savat törölni kell a fekete pattanásokra, és néhány percig hagyja ülni, amikor mélyen behatol a bőrébe. Miután a sav eltávolodott, a bõre néhány napig csípõsödik és pirosra néz. A bőr is hámozhat és pelyhek. Néhány alkalom után a fekete pattanás jelzései könnyebbekké válnak, és a környező bőrszínnel keverednek.