Hogyan kell használni a szőrtelenítő krém tetoválások

Miután megkaptad a tetoválást az egyik testrészeden, például a mellkasodon, ami megköveteli, hogy eltávolítsd a vastag hajat, hogy láthatóvá válj a tetoválás, fontolhatsz egy szőrtelenítő krémet. Szépségápolóknak is nevezik, ezek a krémek a tetoválásuknál biztonságosan használhatók, ha követi a gyártó utasításait. A szőrtelenítő krémben levő vegyi anyagok feloldják az epidermiszen lévő hajat, az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala szerint. A meggyógyított tetoválás az epidermisz alatt található – a dermisben. Ezért nem szőrtelenítő hatás érinti.

Várja meg a haját, amíg a tetoválás teljesen meggyógyul, ami általában körülbelül két hétig tart. A meggyógyított tetoválás megszabadulni fogtól, vörösségtől, duzzanatotól és fényes, rózsaszín bőrtől. Ha nem vagy benne biztos, kérdezze meg tetoválóját, ha a tetoválásod meggyógyult.

Végezzen el egy patch tesztet a szőrtelenítővel. Nyomja össze egy filléres méretű krémet egy pamut törlőre. Alkalmazza a krémet a tetoválás körvonalának szélére. Ha lehetséges, válasszon olyan helyet, amely el van rejtve, például a kar belseje, ha ujj tetoválással rendelkezik.

Hagyja a krémet a bőrére a gyártó által megadott ideig. A krémet hideg vízzel öblítse le. Vizsgálja meg a bőrt és a tetoválást, ahol a krém eltávolítja a hajat, hólyagokat vagy égetett bőrt keres. Várjon 24 órát, hogy a krémre ne okozzon allergiás reakciót.

Alkalmazza az eltávolító krémet a pamutvászonnal ellátott szeletekben lévő tetoválásra. Kezdje a tetoválás bal oldalán, és jobbra mozogjon. Fedezze le a haját a tetováláson és körül a szőrtelenítő krémmel.

A krém felvitele után mosson kezet. Állítsa be az időzítőt az ajánlott időtartamra, ügyelve arra, hogy ne érjen hozzá a krémhez, amíg várakozik.

Nedvesítse meg a szövetet hűvös vízzel az időzítő kikapcsolása után. Alkalmazza a szövetet a bőrére, eltávolítva a szőrtelenítő krémet a haj növekedésének mintázatával szemben. Töröld a krémet a tetoválásodról, amíg a krém már nem látható.

Hűvös vízzel öblítse le a bőrt. Hidratálja a bőrt egy illat-mentes lotionnal az irritáció elkerülése érdekében.