Hogyan kell kezelni a pattanások körül a szemet

Az akne olyan állapot, amely akkor alakul ki, amikor a bőr természetes olajjai, nevezik a faggyúnak, eltömik a pórusokat, és gyulladást és vörösödést okoznak. A problémák a kis pattanásoktól a nagy cisztás eruptionokig terjedhetnek. Akármilyen súlyú a pattanás, ez egy olyan rendellenesség, amely fájdalmat és frusztrációt okoz. Amikor a pikkelye megjelenik a szem környékén, fokozott elővigyázatossággal kezelje a sérülést.

Használjon olyan pH-kompenzált krémes tisztítószert, amely nagyon finom a piszok és a smink eltávolítására az arc és a szem területéről. Ne tisztítsa meg, hanem gyengéden tisztítsa meg a bőrt felfelé kerek mozgással, majd langyos vízzel öblítse le az összes szappant. Pat a szemet száraz, tiszta törülközővel.

Alkalmazzon antibakteriális, természetes krémet, amely teafaolajat, zöldtea, levendula és aloe vera-t használ. Ezek a botanikumok ugyanolyan hatékonyak a baktériumok elpusztításában, mint a pult peroxidjai, de a FreeSkinCareHelp.com szerint nem túlzottan száradnak vagy károsak a bőr megjelenésének rugalmasságára és fiatalosságára.

Kerülje el a sminket, amely eltömítheti a pórusokat -, és keressen olyan színezett hidratáló vagy kozmetikai termékeket, amelyek ásványianyag-alapúak, és kevésbé valószínű, hogy rosszabbodik a foltok tünetei a szemek közelében. Néhány ásványi smink cinket használ, amely támogatja a bőr egészségi állapotát és a sebgyógyulást.

Üljön egy piros és kék fényterápiás gép előtt 15-20 percig hetente háromszor. Megteheti ezt egy engedélyezett orvosi szakemberrel, vagy megvásárolhatja saját fényét. Ez a könnyű technológia a QuickCare.org szerint jelentős hatást gyakorolt ​​a pattanások megelőzésére és kezelésére. Az akne kék fényterápia a Propionibacterium acnes elpusztításával jár együtt, és a topikális kezeléssel együtt használható a legjobb eredmény érdekében.