Hogyan kell lecitint használni a sütéshez

A legtöbb otthoni pék számára ismeretlen szerként a lecitint széles körben használják a kereskedelmi sütéshez. Ez egy emulgeálószer, egy összetevő, amely segít más összetevők könnyebben összekeverni és vegyes marad. A pékségek lecitint adnak hozzá a kenyérhez és más sült termékekhez, hogy javítsák a tésztákat és a kaszkadarabokat, vagy megakadályozzák őket. Azt is használják a eggless sütés, ahol helyettesítheti a természetben előforduló lecitin tojássárgája.

Mint Tészta Kondicionáló

Mérjünk be 1/2 teáskanálnyi lecitin granulátumot minden csésze lisztre egy receptben.

Eggless sütésnél

A lecitint a folyékony összetevőkben oldjuk fel.

Készítse elő a süteményeket, ahogy általában szokta, majd sütjük, amíg meg nem történik.

Kóstolja meg és értékelje a késztermékeket. Ha a textúrája még nem olyan tökéletes, mint amilyennek tetszik, vagy ha még mindig gyorsabban fekszik fel, mint amennyit szeretne, adj hozzá még több lecitint a következő adagban. Ha a lecitin észrevehető ízeket hagy a késztermékekben, akkor csökkentse a következő adagban lévő mennyiséget.

1 liter evőkanálnyi lecitin granulátumot 2 teáskanál vizet használva minden egyes tojássárgájára, amit receptre szólítanak fel.

Növelje a vizet 1 1/2 evőkanál, ha egy egész tojást helyettesít, nem pedig egy tojássárgát.

Adjunk hozzá zsírokat, ízesítőanyagokat, kötőanyagokat vagy leaveneket, amelyek szükségesek a lecitin kiegészítéséhez, és vegyék figyelembe a tojások más szerepét a receptben (lásd Tippek).