Hogyan kell meghúzni a forgattyú egy kerékpáron

A kerékpárok kétféle forgatógombot tartalmaznak, amelyek a motorkerékpáron kívül vannak. Gyűrűs hajtókarok gyakran megtalálhatók az idősebb kerékpárokon, és ezek azonosítani tudják azokat a csavaros csavarokat, amelyek a hajtókar tetején keresztülcsúsznak. A kopogtatatlan hajtókar egy hatlapú csavarral rendelkezik a forgattyú kar középső részén. Függetlenül attól, hogy milyen típusú, ellenőrizze a hajtókart minden más hónapban, hogy megtartsa a hajtókart.

Cotterless Cranks

A műanyag védőkupakot a forgattyús karból egy széles pengével ellátott csavarhúzóval kell felhúzni. A védősapka lefedi a hatlapfejű csavart, amely a forgattyú karját a forgattyúhoz tartja és megtartja a hajtókart. Egyes régebbi kerékpármodellekben menetes porvédő sapka lehet, és a porvédő kupakot hexakulccsal távolíthatja el.

Cottered Cranks

Helyezzen be egy hatlapú kulcsot a hatlapfejű csavarba. Ha van egy régebbi, hüvelybe menetes orsó, illesszen be egy metrikus aljzatot és egy csavarkulcsot a csavarral. Fordítsa el a csavart az óramutató járásával megegyező irányba, hogy húzza meg a forgattyút.

Helyezze vissza a műanyag védőkupakot a forgattyús karra.

Húzza meg a forgattyú másik oldalát az ellenkező forgattyús kar lépcsőinek megismétlésével.

Távolítsa el az anyacsavarokat a csavarok csavarjain keresztül, amely a forgattyún keresztül egy beállítható csavarkulccsal átfűz. A kopott cotter laza forgattyút okozhat.

Helyezzen be egy cotter pin nyomót a forgattyú felett a csavarral rögzített csavarral a cotter csavar menetes végéhez. Az ujjával húzza meg szorosan a préscsavart az óramutató járásával megegyezően, amíg meg nem nyomja az ujjaival. Folytassa a csavarrögzítő csavart állítható csavarkulccsal, hogy a cotter csavart a forgattyúról tolja.

Vágjon egy rövid fémcsövet egy fűrészszalaggal, hogy illeszkedjen a padló és a forgattyú közötti távolsághoz, ha nincs hozzáférése a cotter pin nyomáshoz. Helyezze el a cső egyik végét, ahol a csavarrögzítő csavar nem menetes végéig ül. A cső másik végét a padlónak a hajtókar alátámasztásához tartsa. A cotter csavar menetes végét a lehető legkeményebben ütköztesse a forgattyúhoz vezető kalapáccsal.

Helyezzen egy meghajtócsapot ütéshez a csavarral szemben, ha a végét leállítják a károsodástól vagy megpróbálják a forgattyúval kalapáccsal vezetni. Tartsa a meghajtócsapot ütőfogóval vagy rögzítő fogóval, nehogy véletlenül megütje az ujjait. A kalapácshoz ütközésig ütni kell a merülõcsapot, amíg az a hajtókar csavarját meghúzza.

Fúrjon egy 1/4 hüvelykes lyukat a csavart csavar közepébe 1/4 hüvelykes fémfúróval, és egy fúrógépet, ha a hajtótengely nem tudja a cotter csavart vezetni a forgattyúból. Helyezze ismét a meghajtócsapot a csavarral szemben. Egy kalapáccsal megütni, hogy a cotter csavarját a forgattyúról tolja.

Végül vegye végig a propán fáklyát, ha minden más lehetőség nem sikerült eltávolítani a fűzőcsavarokat. Ne melegítse fel annyira a forgattyút, hogy forró legyen, csak elég forró, ahol már nem érheti el. Helyezze a hajtótengelyt ismét a cotter csavarjához és egy kalapáccsal szalassza el, hogy levegye a forgattyúról.

Tengelyzsírt alkalmazzon egy új cotter csavarra. Helyezze a csoroszlya-nyomót a forgattyú felett a csavarral összekötött csavarral, majd nyomja meg a csavarcsavart nem menetes végét. Az ujját szorosan húzza meg az óramutató járásával ellentétes irányba, amíg az ujjaival már nem tudja megfordítani. Folytassa a csavarrögzítő csavart állítható csavarkulccsal, hogy a cotter csavart a forgattyúba nyomja. Helyezzük be a csoroszlyat a forgattyúba, és a kalapács segítségével meg kell csapni a forgattyúba, ha nem

Helyezze az anyát a cotterre, és húzza meg a beállítható csavarkulccsal. Ne húzza meg túl szorosan az anyát, mert a szálakat a csavarral lehet szalagolni.