Hogyan készítsünk egy természetes házi sárfürdőt

Az iszapfürdő ellazítja a testét és az elmédet, de egy egyszeri foglalkozás egy luxus fürdőben meglehetősen költséges lehet. Ha inkább készpénzt menten, hozzon létre saját természetes sárfürdőt otthon. Ha egy iszapfürdő túlságosan rendetlen, ugyanazokat az előnyöket érheti el, mint sár arc- vagy helyszínen történő kezelés.

Előnyök és figyelmeztetések

A kórházak és a gyógyfürdők izzadságokat használnak a fájdalmas izmok, merev ízületek, ízületi gyulladás és az általános fájdalom kezelésére. Az iszap segíthet a szennyeződések eltávolításában a bőrön, így az arc, a hát és a vállak pattanások elleni küzdelemre használhatók. Egyes gyógyfürdők kombinálják az iszapkezelést és a masszázst a cellulitisz megjelenésének csökkentésére. A luxus fürdők piszkolhatják az elmosódott, illatos gyertyákat és a csendes zenét, hogy segítsenek az ügyfeleknek pihenni. Az iszapfürdők azonban nem mindenkinek. Ne próbálja meg az iszapfürdőt, ha nyílt vágás, sebek, szívbetegség vagy magas vérnyomás van. Ha érzékeny bőröd van, az iszap irritációt okozhat. A vastag iszap megakadályozhatja az otthoni fürdőkád elvezetését. Próbálja ki az új bőrkezelést egy kis bőrfelületen, mielőtt használná.

Sár és agyagos típusok

A mocsári sár az egyik leggyakrabban használt sár típus a fürdőben. Ezt a terápiás iszapot Magyarország, Ausztria és Csehország mocsarasaiból vettük. A “The Telegraph” szerint az ókori kelták és rómaiak több mint 2000 évvel ezelőtt használták a fürdőkádat fürdőikben. Az iszap tartalmaz egy sor vitamint és ásványi anyagot, valamint a felbomlott füvet, virágokat és fűszernövényeket. A holt-tengeri iszap, amelyet gyógyfürdő kezelésekben is használnak, nagy koncentrációban ásványi anyagokkal rendelkezik. A Fuller földjét és a bentonitot, a vulkáni hamu üledéket zsíros és pattanásos bőr kezelésére használják. Egyéb lehetőségek közé tartozik a zöld agyag, a kaolin és a Rhassoul vagy a marokkói agyag.

At-Home Sárfürdő

A saját sárkádfürdő otthoni elkészítéséhez töltse fel a fürdőkád meleg vízzel. Kívánt esetben adjunk hozzá több csepp szerves illóolajat vagy fürdősót a vízhez illatanyaghoz. Amikor a kád tele van vízzel, adjunk hozzá két csésze orriszapot vagy egy másik sárat, amelyet választott. Törje össze az iszapot a kezével, és csavarja körül. Ahogy a iszap feloldódik, egy pohár langyos vizet kapunk és a kád mellé helyezzük. Lassan bejut a kádba. Az egész testet merítse, kivéve a fejét, a sáros vizet. Ne nyúljon 20 percig, majd ürítse ki a kádat. Öblítse le magát meleg zuhany alatt. Száradás után kényelmesen feküdjön legalább 30 percig.

Sárvíztisztító kezelés

Nem kell áztatni a fürdőben, hogy hasznot húzzon az iszapból – helyszíni kezelés is működik. Keverjünk össze egy csésze iszapot elég meleg vízzel vagy zöld teával, hogy vastag massza legyen. Kívánt esetben egy vagy két csepp illóolajat kevergetni, hogy elfedje az iszap szúrós szagát. Finomítsa az iszapot a bőr fölé, majd fedje le a területet meleg, nedves törülközővel. Hagyja az iszapot 20 percig áztatni, majd meleg vízzel öblítse le. Ha sárat használsz egy arcra, vigyázz, nehogy a szemedbe vagy az orrba, vagy a hajadon legyen.