Hogyan lehet eltávolítani a betadin a bőrfelületről

A Betadine egy helyi megoldás, amely a baktériumok csökkentésére szolgál. Általában a sebészeti beavatkozások előtt alkalmazzák, és kisebb sérüléseket, sebeket és bőrfertőzések kezelésére használják. A Betadine jódot tartalmaz, amely a bőrön jól látható sárgásbarna színt ad. Akár a közelmúltban volt olyan orvosi eljárása, amely a Betadine alkalmazását is magában foglalta, vagy otthoni használatra szánták a bőrt, akkor a bőrén elszíneződést lehet elhagyni, ami nehezen eltávolítható. Ha a megfelelő termékekkel tisztítja a bőrt, eltávolítja az összes Betadint és minden elmaradt foltot.

Nedvesítse meg a mosogatószert meleg vízzel. A mosogatószert fel kell mosni testápolóval vagy szappannal.

A bőr festett felületét súrolja a szappanos mosogatóronnyal, amíg a Betadine a bőrre nem kerül. Öblítse le a területet tiszta vízzel, és törölközéssel törölje szárazra.

Töltsön egy pamut golyót izopropil-alkohollal. Csúsztassa a pamut labdát a maradék Betadine foltokra a bőrén. Használjon friss, pamutbevonattal ellátott labdát, melyet alkohollal áztatnak, ha Betadine-ból festik. Öblítse le a bőre meleg vízzel, és szárítsa meg törülközőt.

A bőrt pamut labdával és citromlével bőzzön le, ha betadin marad. Miután a Betadine ki van kapcsolva, öblítse le és szárítsa meg a bőrt.