Hogyan lehet eltávolítani az arckifejezést

A születési jegyek lényegében a bőrön növekednek. A Cleveland Klinika szerint két alapformában jönnek. Az elsőt gyakran nevezik vörös anyavérzésnek, amely nagyrészt a vér felületén található, a bőr felszínén. A második egy pigmentált anyajegy, amelyről úgy gondolják, hogy felesleges melaninból áll. A születési jel eltávolítására alkalmazott módszerek nagymértékben függenek a típustól.

Kérjen tanácsot a bőrgyógyásztól, mielőtt megpróbálna megkönnyíteni, elhomályosítani vagy eltávolítani a szülészetet. Bizonyos típusú születési rendellenességek rosszindulatúak lehetnek, és jelezhetik az alapállapotot, ezért az orvosnak értékelnie kell a bőrjelzést, hogy értékelje a lehetséges komplikációkat a kezelés ajánlása előtt.

Lézeres terápiát kapnak, hogy eltávolítsák a születésszámot, tanácsolja az American Academy of Dermatology-nak. Port-bor foltok, hemangiomas, café au lait foltok és sok más típusú birthmarks kedvezően reagál a lézerterápiára. A lézer energia összezsugorítja a hyperpigmentációhoz társuló ereket, ami a jelet elhalványítja és színt kölcsönöz a környező bőrnek.

Fagyassza le a születési jelet a krioterápia folyamán, javasolja a Cleveland Klinikát. A szélsőséges hőmérsékletváltozás miatt az elszíneződött terület elpusztul és végül leesik.

Távolítsa el a születési jelet sebészeti beavatkozással. A veleszületett nevi-t általában ilyen módon kezelik, de a hemangiomák néha sebészeti beavatkozást igényelnek. A kezelés ilyen formáján egy kozmetikai sebész bepermetezést hoz létre a születési marker körül és kivonja a bőrtől. A területet átépítették, a sebet varrva vagy bőrátültettel ellátták.