Hogyan lehet hámozni a bőrt almairól

Az Apple héja gazdag a tápanyagokban, ami akár csökkentheti a rák egyes formáinak kockázatát is, állítja a Cornell University kutatója. Miközben tápláló, néhányan inkább étkezés előtt kedvelik az almaikat. Egyeseknek ez ízlése, míg mások egészségügyi problémák miatt. Az Iowa State Extension Service azt javasolja, hogy a bőrt levesszük az almairól, melyeket már viaszoltunk. A gyantázás növeli a tárolási időt, de a viasz és az alma bőr közötti peszticideket is csapdázhatja. A gazdálkodók piacairól frissen vásárolt almákat és állományokat állítanak elő.

Mossa le az almát a peeling előtt. Ez megakadályozza, hogy a belső test szennyeződéssel vagy viasszal szennyezze az alma külső felületét.

Éles késsel húzza le az almát. A megfelelő felszerelés gyorsabbá teszi a munkát, és csökkenti annak kockázatát, hogy az alma bőrén egy tompa kést kényszerítsen.

Hámozzuk le az almát úgy, hogy a kés éleit a bőr alatt, az alma száránál csúsztatjuk. Fordítsa el a kést, majd fokozatosan csúsztassa le a kést, hogy a héj egy hosszú csíkban jöhessen le.

Az alma tiszta vízzel öblítse le és azonnal szolgálja. Hámozott, alma gyorsan barnul ki a levegő hatásának.