Hogyan lehet zitni az orrodban

Az orr belsejében zit, vagy pattanás rendkívül fájdalmas lehet. A duzzanat párosodik az érzékeny idegekkel az orr belsejében, kellemetlen helyzetet és fájdalmas gyulladást okozhat, ami megnehezíti a megszabadulást. Ráadásul a zit nem megfelelő használata hosszú távú károkat, további fájdalmat és fertőzést okozhat. Biztosítva, hogy tiszta eszközökkel és könnyű kézzel dolgozol, akkor a zit megfelelő módon és minimális fájdalommal vagy véletlenszerű fertőzéssel el tudod képzelni.

Vegyünk egy over-the-counter fájdalomcsillapítót, például az ibuprofent kb. Fél órával, mielőtt megpróbálnánk felütögetni az orr belsejébe. A pattanás körül kialakuló gyulladás rendkívül gyengédvé teheti az orr belsejét, és a fájdalomcsillapító gyógyszerek segíthetik a fájdalmat.

Menjen egy jól megvilágított helyiséghez, nagyító tükörrel. Nyilvánvalóan meg kell jeleníteni a zit, különösen a használt eszközöket és módszereket. Döntse meg a nagyítót, hogy láthassa az orrodat és világosan azonosítsa a zit.

Mosson kezet jól antibakteriális szappannal. Dörzsölje az alapvető varrótűt az alkohol dörzsölésével, javasolja az Acne.org. Fel fogja használni a zit-t, és meg kell győződnie róla, hogy tiszta és nem terjed a fertőzés.

Helyezze be a tű hegyét a zit felületén keresztül, javasolja dr. Mehmet Oz a “The Dr. Oz Show” -ről. Soha ne nyomja össze a zit környékét. A zitörlés csak a környező szöveteket károsítja. A zit teteje már elhalt bőr, ezért finom kell szarni, amíg tiszta eszközt használsz.

Helyezzen be egy gyapotszövetet, és enyhén nyomást gyakoroljon az ürülék zónájára. Ez segíteni fogja a gumi ürítését a zitből. Törölje le a lemosást a pamut törlővel.

Dudáljon kis mennyiségű antibakteriális kenőcsöt egy tiszta pamut törlőruhára, és ecsetelje át a felhúzott zit. Ez segít megvédeni a baktériumokat, amelyek fertőzést okozhatnak és segítenek meggyorsítani a gyógyulást.