Hogyan növelhető a baba súlya

A jó egészség jele a csecsemőben az, hogy a csecsemő egyre súlyosabbá válik. Néhány csecsemő természetes lassú gyarapodó, és több időt vesz igénybe a pattanások feltöltésére, míg másoknak orvosi okuk van arra, hogy ne kapjanak súlyt. Mindkét esetben egy gyermekorvosnak konzultálnia kell a baba súlygyarapodásának megfigyelésével. A száj- és fülfertőzések, a savas reflux és az allergiák hátrányosan befolyásolhatják a baba súlyát, és orvosi kezelésre szorulnak.

Adjunk gabona minden étkezéskor kevert anyatejjel vagy formula. 4 hónapos kor után a gyermekorvos általában a száraz gabonakeverék használatát teszi lehetővé. Végül, súlygyarapodás érhető el ½ csésze gabona ½ csésze anyatej vagy képlet segítségével. 6 hónapos kor után egy evőkanálnyi száraz gabonát hozzáadhat a jarred bébiételekhez a csecsemő calorikus beviteléhez.

Adjon hozzá egy extra koncentrátumot, amikor elkészíti a csecsemőpalackot. Ha hozzáadja azt az extra dugót egy üveg anyatejhez vagy formulahoz, akkor több kalóriát fog összeilleszteni.

Hagyja, hogy a baba csak anyatejet vagy receptet inni. A víz és a gyümölcslé feltöltheti a baba anélkül, hogy megadná neki a szükséges extra kalóriát.

Tartalmazhat megolvasztott vajat a baba zöldségében vagy húsában 6 hónapos kor alatt. Egy teáskanál / 4 oz. A jar hasznos lehet a baba súlygyarapodásra.

Táplálja a baba magasabb kalóriatartalmú gyümölcsöket és zöldségeket. 6 hónap múlva elkezdheti dolgozni nagy kalóriatartalmú bébiételekben, például feszült banánban, édesburgonyában, borsóban és squashban. Vegyük ezeket az ételeket alacsonyabb kalóriatartalmú bébiételekre, mint a körte, az őszibarack, a sárgarépa és a zöldbab.