Hüvelyben lévő haj orrában

Hólyagos orrnyálkahártya akkor fordul elő, ha az orrszőrzetet levágják vagy csípnek. Az áteresztett orrcseppek, amelyek nőnek, kanyarulnak vissza a bőrbe, miután levágták. Ezt extrafolikuláris penetrációnak tekintik, mondja a Mayo Clinic. A szőrtüsző falán keresztül növekvő, hízott orrlyukak szőrét transzfolikuláris penetrációnak tekintik.

Tünetek

Az ingervezett orrszőrzet fájdalmat okoz az orrlyukban, mivel az ingerült haj irritálja az orrot. Amint a higított haj a bőrön vagy a szőrtüszőn keresztül nő, a terület vörösödik és gyullad. A terület tűnhet, mint egy pattanás. A terület gyulladása okozhatja, hogy az orrlyukak vörösek és külsőleg duzzadnak.

kezelések

Az ingervezett orrhályog kezelése hasonlít az ingadozó haj kezeléséhez. Az orr belsejében meleg sajtolás közvetlenül a hízott hajra és az egyik az érintett orrlyukon kívülre ösztönözheti a vér áramlását a területre és gyorsítja a gyógyulást. Ezenkívül egy törülközőt is használhat, hogy gyengéden dörzsölje a bőrt a higított haj köré, annak érdekében, hogy kiakassza a hajat a bőrből.

Figyelem

A fertőzés aggodalomra ad okot, ha ingerült orrhéja van. Az orr a staphylococcus aureus egyik leggyakoribb helyszíne, a Staphicus-fertőzést okozó baktériumok, a Centers for Disease Control és Prevention szerint. E kockázata miatt kerüljük a karcolásokat a hízott hajakon, hogy a bőr ne törjön. Ezenkívül alkalmazzon túlzottan ellenálló antibiotikus kenőcsöt az érintett orrlyuk belsejébe, hogy minimálisra csökkenjen a fertőzés veszélye.

Megelőzés

Az egyetlen biztos módja annak, hogy megakadályozzuk az ingervezett orrszőrzetet, elkerülje az orrhúzás teljes körű eltakarását. Ha ez nem lehetséges, minimálisra csökkentsük az ingervezett orrhúzódás kockázatát az orrlyuk tisztításával, mielőtt levágjuk a hajat és egy elektromos orr hajszárító segítségével. Csipeszek segítségével az orrszőrzet eltávolításához olyan beágyazott orrnyálkahártyák alakulhatnak ki, amelyek hízott szőrszálak, amelyek a szőrtüszőn keresztül nőnek, és amelyek valójában nem támadják meg a bőrt.

Megfontolás

Ha ingerült orrszőrzetet kapsz minden egyes alkalommal, amikor az orrhéjat vágod, jegyezd fel orvosodat. A krónikus hüvelyben szőrszálak vényköteles kezelést igényelhetnek. Kérjen orvosát is, ha észreveszi, hogy az érintett orrmirigy meleg érintkezésbe kerül, rendkívül gyengéd vagy lázzal jár. Ezek olyan fertőzés jelei, amelyek receptre kaphatnak antibiotikumokat.