Hüvelykujj-toenail a rózsaszínre

A beültetett toenail egy olyan állapot, amelyben a köröm oldalán a lábujj lágy húsában nő. Ez a fájdalmas állapot bármelyik metatarsalban előfordulhat, és különösen gyakori a nagy lábujjnál, de különösen nehézkes lehet, ha a rózsaszínre esik. Mivel a rózsaszín lábujj a legkisebb számjegy, a szegek megfelelő vágását megkönnyíti.

Tünetek

Tudod, hogy van egy higgadt rózsaszínű köröm, amikor vizuálisan megvizsgálod, hogy bizonyítanám, hogy a köröm nő a testben. A lábujj valószínűleg fájdalmas, vörös és duzzadt ezen a területen. Lehet, hogy folyadék folyik le, a fertőzés jele.

Okoz

Az arcbőrű toenail több okból is előfordul, beleértve a nem megfelelő vágást is, amelynél a köröm túlságosan szorosan van vágva, vagy nincs egyenesen átfedve. A köröm sérülése azt is eredményezheti, hogy a köröm húsos részébe nő a köröm. Ha túlságosan szűk cipőket viselsz, akkor is belekeveredhetsz egy rózsaszín lábfejből. Végül, egyes emberek körmei természetes módon növekszenek, mint az ingerlés.

Kezelés

Kezelje otthonában a higított körömét úgy, hogy naponta többször meleg vízben áztatja az érintett lábát. Tartsa a lábát szárazon minden más alkalommal. Viseljen nyitott szandált, amíg a rózsaszín lábujj gyógyul. Alkalmazzon kis mennyiségű antibiotikumot az érintett területre. Az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia szerint előfordulhat, hogy kissé fel kell emelni a körömot a beágyazott területről, és egy darab viaszos fogselyem vagy egy apró pamut alátétet kell beilleszteni a köröm és a test között. Változtassa ki a fogselymet minden nap. Forduljon orvoshoz, ha az Ön állapota egy hét múlva nem javul. Előfordulhat, hogy orvosnak el kell távolítania vagy részben eltávolítania kell a körömot, ha az állapotot más módszerekkel nem orvosolhatja, illetve súlyos szövődmény esetén.

Megelőzés / Solution

A legjobb módja annak, hogy megakadályozzuk a higított körmöket, gondoskodni kell a lábadról. Viseljen olyan kényelmes cipőt, amely nem tömíti a lábujjakat. Azt is megtanulhatja, hogy a lábujjaidat egyenesen átmérje, és ne kerekítse őket. Hagyja kissé hosszabb ideig a körmeit, mint a túl közelről. Különös figyelmet fordítsunk a rózsaszín lábujjra, mivel ez a legnehezebb kijavítani.

Figyelem

Ne késleltesse a hivatásos rózsaszínű köröm professzionális kezelését, ha cukorbeteg vagy bármilyen betegségben szenved. A MayoClinic.com arra figyelmeztet, hogy ha egy hízott toenailet kezeletlenül hagynak, akkor valószínűleg a fertőzés terjedhet a csontba, súlyos egészségi állapotot okozva.