Kis debbie zabpehelykrém pite táplálkozási tények

A Little Debbie Zabliszt Creme Pie, mind az egyszemélyes, mind a családi csomagokban, két puha és rágós zabpehelyet tartalmaz, melyek között egy édes, fehér krémszínű réteg van. Az Egyesült Államokban található élelmiszerboltokban gyakran megtalálható a Little Debbie Oatmeal Creme Pies népszerű snack sütemény, amelyet a McKee Foods Corporation, a Little Debbie sütőipari termékeket gyártó cég kínál.

Egy kis Debbie zabpehely Creme Pite, amely 2 süteményből és körülbelül 1 evőkanál fehér krémből áll, 170 kalóriát tartalmaz. A 2000 kalóriatartalmú diéta alapján egy pite a napi étkezési terv 8,5 százalékát teszi ki. Míg a táplálékcsatorna szerint 100-200 kalóriára van szükség a megfelelő kalóriatartományban, az egészségesebb táplálékkiegészítők közül választhat, például friss gyümölcsöket.

A kicsi Debbie Zabpehelyi Creme Pite-nek egész zsírja van. Minden adag 7 gramm zsírt tartalmaz, 2 gramm telített. A telített zsír nem tartalmazhat napi zsírbevitelének legfeljebb 7 százalékát, vagy körülbelül 15 grammot az American Heart Association szerint. Úgy is ismert, mint a “rossz” típusú zsír, telített zsír növelheti a koleszterin. Az egyik pite 1 gramm fehérjét és 26 gramm szénhidrátot tartalmaz, amelyek kevesebb mint 1 grammja szálas. Étkezési terveid 46-56 gramm fehérjét igényelnek, az Orvostudományi Intézet és 130 gramm szénhidrát minden nap egészségügyi szükségleteinek kielégítésére.

A Little Debbie Creme Pie a napi ajánlott vasbevitel 4 százalékát tartalmazza. A szervezet elsősorban vasat használ vörösvértestek készítésére. A vas elégtelen szintje az ételtervében olyan anaemiát idézhet elő, amely fejfájást, fáradtságot és halvány bőrt okozhat. Az anémia kialakulásának legmagasabb kockázata a terhes nők, gyermekek és fiatal nők. A kis Debbie Creme Pies nem feltétlenül a legjobb választás a vas igényeinek kielégítésére.

Egy kis Debbie zabpehely Creme Pite 12 gramm cukorral rendelkezik, az ajánlott napi 25,2-37,8 gramm fele -től majdnem felére. A Cleveland Clinic honlapján arról számol be, hogy az amerikaiak jelentős része naponta körülbelül 93 gramm cukrot fogyaszt, ami az Egyesült Államokban az elhízás problémájához járulhat hozzá.

Kalória

makrotápanyagokkal

Ásványok

szempontok