Lehet-e eltávolítani a sztrippeket a terhesség után?

A terhes nők legalább fele sztringeket kap. Ezek a kis bőrcsíkok – általában a hasban – fordulnak elő, ahogy a gyomra gyorsabban nő, mint a körülvevő bőr. A stretch jelek rózsaszínű, lila vagy barna színűek, majd elhalványulnak ezüstös fehérre, és egyre kevésbé észrevehetők az idő múlásával. A helyi krémek nem bizonyultak nagyon hatásosnak, de van néhány olyan jogorvoslat, amely ígéretet mutat, ha a sztringjei zavaróak.

Helyi megközelítés

A genetika szerepet játszik abban, aki szteneseket fejleszt, és mivel a gyorsan terjedő bőr oka, akkor nagyobb valószínűséggel van bennük, ha többszörös vagy több súlyt kap, mint az ajánlott. A legtöbb tanulmány kimutatta, hogy a helyi krémek nem sokat segítenek. A 2012-ben közzétett 6 kísérlet áttekintése szerint a krémek nem hatékonyabbak, mint egy placebo. Az egyik legfrissebb tanulmány azonban az International Journal of Cosmetic Science-ban ígéretet írt ígéretes anti-stretch mark hidratáló készülékben, amely hidroxi-proliosilán-C-t, csipkebogyóolajat, Centella asiatica triterpéneket és E-vitamint tartalmaz. A Baby Center a Retin-A és a glikolsav , De a Retin-A alkalmazása nem ajánlott terhesség alatt vagy szoptatás alatt.

Zapping őket távol

A drasztikusabb – valamint a drága és potenciálisan fájdalmas – lehetőségek közé tartozik a lézeres kezelések. Az impulzusfestésű lézer és a frakcionált nem-ablative lézerkezelések több száz dollárba kerülnek, de elhomályosítják a feszülést vagy javíthatják a textúrájukat, mondja az Oprah.