Lizin banánban

A banán tápláló trópusi gyümölcs, amely alkalmas nyersen vagy főzve. Beleértve a banán étrendjét, azt jelenti, hogy különböző vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat, beleértve a lizint is. A szervezet nem képes lizint termelni, ezért kritikus az átvétel az ételeken keresztül. Míg a magas fehérjetartalmú élelmiszerek, mint például a baromfi vagy a tenger gyümölcsei a lizin számára a legjobb választás, a banán kis mennyiségben járul hozzá.

Lisin banánban

Egy nagy, 8-8 7/8 hüvelykes banán 0,06 g lizint tartalmaz. A 13 évesnél idősebbek napi 12 mg-ot igényelnek. Ne feledje, hogy ha étrendet magas arginint fogyaszt, amely mogyoróban, kókuszban, brazil dióban, zabban, búzában, csokoládéban, szójababban és húsokban jelen van, akkor több lizinre van szüksége étkezési tervében, hiszen a nagy mennyiségű arginin fogyasztása csökkentheti A lizin szintjét a szervezetben.

Herpesz

Ha a herpesz kitörését tapasztalja, függetlenül attól, hogy genitális herpesz, hidegérzékenység vagy övsömör formában van, a banán evés lehet egy okos lehetőség. A Journal of Biological Chemistry 2011. júliusi számában publikált tanulmány a lizinnek az 1-es herpes simplex vírussal szembeni hatását vizsgálta, amely laboratóriumi körülmények között hideg sebeket okozott. A kutatók megállapították, hogy a lizin szükséges a vírus terjedésének megállításához. További kutatásra van szükség ahhoz, hogy meghatározzuk, vajon ez a lizin-kimutatás korrelál-e az emberekkel és a herpeszvírus más formáival.

Csont egészség

A banánban lévő lizin segít megvédeni Önt az osteoporosisban, ami elsősorban az idősebb felnőtteknek – különösen a nőknek – a csontok kalciumhiánya miatt elsősorban szenved. A csontritkulás csontfájdalmat, könnyen törött csontokat és görcsös testtartást vált ki. A University of Maryland Medical Center honlapja megállapítja, hogy a lizin segít a szervezetben a kalcium felszívódásában, ami potenciális kezelési lehetőséget jelenthet az osteoporosis megelőzésére.

szempontok

Miközben a banánban lévő lizin mennyisége kicsi, ha túl sok banánt vagy magas lizin étrendet fogyaszt, a mennyiség káros lehet az egészségre. Nagy dózisú lizin növelheti az epekövek kifejlődésének kockázatát, amelyek az epehólyag belsejében kialakuló kis lerakódások, amelyek éles fájdalmat, émelygést és hányást okoznak. A szokásos étrend részeként bevitt lizin egyébként biztonságos a fogyasztásra.