Magnézium-kiegészítők és csomós izmok a nyakon

Bár a testmozgás hiánya, a stressz, a rossz testtartás és az ismétlődő munkavégzési szokások mindnyájan a nyaki izomcsomózás okozói lehetnek, akkor a táplálékbevitelét is figyelembe veheti. A növekvő módszerek és feldolgozás miatt az élelmiszerekben található vitamin- és ásványianyag-tartalom hanyatlásával olyan létfontosságú ásványi anyagok, mint a magnézium hiányosságai tapasztalhatók. A szervezet negyedik legtermékenyebb ásványa, a magnézium szerepet játszik több mint 300 folyamatban, a Dietary Supplements Office, ODS szerint. Forduljon orvosához, mielőtt bármiféle változást hozna az étrendben, a kiegészítő étrendben, vagy ha a nyaki izom csomóid továbbra is fennállnak.

Magnézium és izomzat

Bár a magnézium körülbelül 50% -a megtalálható a csontokban, a többi elsősorban a lágyrészekben és az izmokban létezik, mondja az ODS. A magnézium egyik fő célja az egészséges izom- és idegműködés elősegítése. Néhány idegsejten belül a magnézium “kapu blokkoló”, amely megakadályozza a kalcium bejutását és az ideg aktiválódását. Ez a folyamat lehetővé teszi az izmok nyugodt maradását.

Ajánlott napi juttatások

Annak érdekében, hogy a kifejlett hímeknél a napi 410-420 mg / nap adag bevitele a Nemzeti Tudományos Akadémia Orvostudományi Intézete és 320-360 mg / nap felnőtt nők számára javasolt, az izomfunkció csökkenhet, ami fáradtsághoz vezethet, Csomók és görcsök. Az időseknek különös figyelmet kell fordítaniuk a magnéziumfelvételre, és még orvoshoz kell fordulniuk a kiegészítéssel kapcsolatban, mivel néhány gyógyszer, beleértve a diuretikumokat, az antibiotikumokat és a rákos gyógyszereket, megzavarhatja annak felszívódását.

A kiegészítők

A szájon át történő kiegészítés az egyik módja a tárolt magnézium növelése, a fogyatékosság kockázatának csökkentése és az izomproblémák javítása érdekében, állítja Michael B. Schachter, a Schachter New York-i Complementary Medicine klinikájának igazgatója. Dr. Schachter azt is tanácsolja a betegeknek, hogy tudatában legyenek annak, amit a táplálékban kapnak, különös figyelmet fordítva az elemi magnézium adagonkénti tényleges milligrammjára, szemben a teljes komplex milligrammával, amely más összetevőket, például aminosavakat . Míg a legtöbb magnézium-tápoldatnak nincs káros mellékhatása napi 1000 mg-os dózisok mellett, egyes farmakológiai és magnéziumsók toxikus hatással lehetnek, ha a szintek túl magasak. A magnézium túladagolás tünetei közé tartozik az émelygés, hasmenés, izomgyengeség, rendkívül alacsony vérnyomás és légzési nehézség, az ODS szerint.

Kapcsolat a kalciummal

A kalcium-magnézium arány befolyásolja a szervezetnek a magnézium hatékony felszívódását, mondja Carolyn Dean, MD, a “The Magnesium Miracle” szerzője. Úgy véli, hogy számos egészségi állapot, beleértve a mozgásszervi problémákat, magnéziumhiány okozza. Az USA lakosságának többsége kalcium és magnézium 6-1 arányát fogyasztja, amikor közelebb kell lennie a 2 és 1 közé.

Magnézium és élelmiszer

A magnézium számos ételben, például zöld leveles zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban, babokban, diófélékben és a legtöbb tejtermékben található. Pontosabban a nyers tökmagot, a spenótot, a szójababot, a lazacot és a napraforgómagot tekintik a legtöbb magnézium gazdagnak. Az ODS azt sugallja, hogy ezeknek az ételeknek a fogyasztása segít fenntartani a normál magnéziumszintet. Ha enyhén hiányos a magnéziumban, akkor visszaállíthatja a szinteket a normálisra, növelve az ilyen ételek fogyasztását. Dr. Dean szerint a zöld italok a legfontosabb ásványkincs jó forrása lehet.