Manthena satyanarayana raju étrendjét

Egy holisztikus egészség- és táplálkozási guru Indiában, a Manthena Satyanarayana Raju egy alternatív gyógymód alapú megközelítést javasol a súlycsökkenésért. A Manthena Satyanarayana Raju étrendje egy korlátozó növényi alapú étrend, amely megtiltja a nátriumot, az olajat és a cukrot, és hangsúlyozza a hidratációt. Ez egy nagy eltérés az átlagos amerikai étrendtől, ezért konzultáljon orvosával, mielőtt bevezeti Manthena Satyanarayana Raju étrendjét a rutinodba. Lehet, hogy ki kell igazítania a tervet, hogy illeszkedjen egy rugalmasabb életmódhoz és megfeleljen az alapvető tápanyagigényeinek.

A Manthena Satyanarayana Raju diéta alapjai

Manthena Satyanarayana Raju diéta körül növényi alapú élelmiszerek, beleértve a rizs, curry, földimogyoró, csíráztatott zöldek, zöldségek, kókuszdió és fulkas – liba nélküli kenyér lisztből és vízből. Egy tipikus nap a Manthena Satyanarayana Raju diéta egy zöldséglevet, majd lencse, kelbimbó, földimogyoró és kókusz reggelivel kezdődik. Az ebédnél két vagy három barna rizs és curry lehet, és vacsora előtt esténként élvezd a kókuszvizet vagy gyümölcslevet. A vacsora során eszik néhány foltot egy nyers salátával, vagy zöldséget és rizst élvezhetünk. A diétás étrend alapján a növényi alapú élelmiszerek bizonyos egészségügyi előnyökkel járnak, az emberek, akik kövessék a vegetáriánus étrendet, kisebbek a húst fogyasztóknál, kisebb vérük Nyomás és a szívbetegség kockázatának csökkentése, magyarázza a Harvard Medical School. Azonban egy viszonylag korlátozott növényi alapú étrend növelheti bizonyos hiányosságok kockázatát, beleértve az omega-3 zsírsavakat és a B-12 vitamint. Nehéz lesz meghozni a csontépítő kalciumot, valamint a vasat, amely az egészséges immunitáshoz és az oxigén-keringéshez szükséges. És míg a Manthena Satyanarayana Raju táplálékának – mint például a lencse – ételeinek étrendi fehérjét tartalmaznak, sok fehérjében gazdag ételeket, például tofu, tempeh és dióféléket, tejterméket, tojást, sovány húsot és halat elfogyasztanak. Valószínűleg nagyon nehéz megtalálni az összes szükséges fehérjét a lencséből, ami megnehezíti az izomtömeg megtartását és az immunrendszer fenntartását.

A MOSS-mentes szabály

Manthena Satyanarayana Raju étrendje “MOSS-mentes” szabály, ami azt jelenti, hogy ki kell vágnod a masala-t – a curry és az indiai főzéshez használt fűszer keveréket – az olajat, a cukrot és a sót. A legtöbb amerikai ténylegesen túl sok cukrot és sót fogyaszt, így a bevitellel való csökkentés kínálhat egészségügyi előnyöket. A cukor például “üres” kalóriákkal van betöltve, és a cukros ételek kiszivárgása segíthet a súlycsökkenés és a szívbetegség kockázatának csökkentésében. Az olajban nagy a kalória, ami hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz, és számos zsíros étel – mint a gyorsétterem – növeli a krónikus betegségek kockázatát. A nátrium felesleg hozzájárul a szív- és érrendszeri megbetegedésekhez, és negatívan befolyásolhatja csontjait és veseit, így a bevitel korlátozása javíthatja az egészségét. Nátriumot kell naponta 1 500 mg-ra csökkenteni -, hogy segítsen ellenőrizni a szervezet folyadékszintjét, és kis mennyiségű só naponta megvédi az alacsony vérnyomást. A halakban vagy a lenmagban vagy a dióolajban lévő olajszerű omega-3 zsírsavak bizonyos típusai elengedhetetlenek a szív- és agyműködéshez, és kis mennyiségű zsírt igényelnek az ételben bizonyos tápanyagok, köztük az A vitaminok felszívódására , D, E és K. Ha követed Manthena Satyanarayana Raju étrendjét a levélhez, és kivágod az étkezésből származó sót és zsírt, akkor mellékhatásokat tapasztalhatsz.

A hidratálás súlyos hangsúlyozása

Manthena Satyanarayana Raju étrendje nagy hangsúlyt fektet a hidratációra. Az étkezés során egész nap nagy mennyiségű vizet iszol – kezdve 34-50 ounces vízzel, amikor először ébredsz. Manthena Satyanarayana Raju ajánlja, hogy naponta akár 5 liter vizet – 170 uncia – ivassanak be, valamint naponta ivassanak más folyadékokat, mint például a kókuszvizet vagy a zöldséglevet, miközben a hidratáció a jó egészség érdekében fontos Nem feltétlenül kell annyi folyadékot inni egész nap. Általánosságban elmondható, hogy legalább 64 uncia folyadékot kell naponta hidratálni, továbbá 16 unciát minden egyes font vízveszteség alatt, az Arizona Egyetem szerint. És míg egy egészséges ember veséje akár 15 liter vizet is feldolgozhat naponta – feltételezve, hogy fokozatosan fogyasztja a nap folyamán – az ivás nagy mennyiségű vízzel problémákat okozhat egyes emberek számára, beleértve a vesebetegségeket is. Kezelőorvosát, mielőtt drasztikusan növelné a folyadékbevitelt, személyre szabott vízbeviteli ajánlásokat adhat Önnek, hogy biztonságban hidratálódjon.

További iránymutatások és megfontolások

Manthena Satyanarayana Raju étrendje szintén hetente egyszer, vagy kéthetente, ez idő alatt, egy mézes és lime-léből készült italt, gyümölcsöt, ha éhes vagy. Míg a gyorsaságot úgy tervezték, hogy egyensúlyba hozza az életmódhoz tartozó egyensúlytalanságokat, akkor is lehet, hogy fáradtnak és éhesnek érezheti magát, különösen akkor, ha a feldolgozott élelmiszerekben lévő étrendből a növényi alapú étrendre, amelyet Raju ajánlja. A Kentucky Egyetem szerint a nagyon korlátozott diéták, amelyek nem teszik lehetővé az egyéni ízlésnek megfelelő sokféle változást, szintén számítanak az édes diétáknak. Ezek hosszú távon nem fenntarthatók, ezért nehéz pozitív eredményeket találni. Ha érdekel a Manthena Satyanarayana Raju-inspirált étrend követése, forduljon a táplálkozási szakemberhez. Segíthet az étrend szempontjainak beépítésében egy egészséges, személyre szabott étkezési tervbe, amely megfelel a táplálkozási szükségleteinek, valamint megfelel az étkezési preferenciáinak, hogy segítsen megőrizni az egészséges életet.