Masszázs technikák sérült acl

A sérült vagy szakadt elülső keresztszalag rendkívül fájdalmas állapot, amelyben a combszalagot az alsó lábszár csíkcsontját összekötő ínszalag és már nem tudja stabilizálni a térdvédőt. Az ACL-károsodás, valamint a fizikoterápia orvosi figyelemre szorul. A fizikai rehabilitáció egyik aspektusa a masszázs.

Hogyan segíthet a masszázs terápia?

A Mayo Clinic szerint a masszázs terápiás technikák képesek csökkenteni a duzzadást, növelni a keringést és az ízületi mobilitást, valamint csökkenteni a fájdalmat. A masszázs terápiát az orvosi közösség általában biztonságosnak tartja, és számos krónikus izom- és ízületi probléma hatékony kiegészítő kezelésének tekinthető.

Palpitációs technika

A kinyújtott lábával és a padlóval párhuzamosan helyezzen mindkét kéz középső és mutatóujját a térd térfogatának körülbelül 1/2-es lefelé a sérült térd egyik oldalán. Dörzsölje a területet egy kis, egyenletes körkörös mozdulaton 2-3 percig. Ez segít lazítani a sérült inak és szalagok, amelyek túlegyenlítik a sérült ACL. Ez a technika szintén csökkenti a folyadékvisszatartást térdében.

Cross-Súrlódás a Patella technikán

Ez a masszázs technika enyhe súrlódást okoz a térd elülső szalagjaiban. Szüksége lesz egy másik személyre, hogy segítsen ezzel a technikával. Üljön kényelmesen a padlón vagy más lapos felületen. Lassan húzza meg sérült térdét a mellkasához, miközben a lábát a földre tartja. Miután a térd természetes helyzetbe hajlott, a másik személynek mindkét kezét mindkét kezével helyezze a térd két oldalára. Helyezze mindkét hüvelykujját a térd eleje alá, és mérsékelten nyomást gyakoroljon. Kezdje el mozgatni a hüvelykujjait egymás után 1 percig.

Roll masszázs

Ehhez a technikához egy székre kell ülnie, térdre hajlítva. Óvatosan emelje fel a sérült térd lábát és helyezze a bokáját a jó térdre. Helyezze a tenyerét a térd minden oldalára, és gyengéden tekerje ujjait a térd elejéig, csak a sarkánál. Kezdje az ujjait hátrafelé csúsztatva a bőrön, és az előrenyomulás ismét mozgó mozgást hoz létre a kezével. Folytassa a gyakorlatot 2-3 percig.

óvintézkedések

A térd sérülései érzékenyek és érzékenyek a további károsodásra, ha nem kezelik megfelelően. Ha bármilyen új sérülést szenvedett, fontos, hogy szakképzett egészségügyi szakemberrel beszéljen, hogy kitaláljon megfelelő sérülést.