Maszkok a kiszáradt bőrért

Minden bőrtípus dehidratálódhat, még a legösibb bőrök is. Míg a száraz bőr hiányzik a lipidek vagy olajok a felszínen, dehidrált bőr hiányzik a nedvesség a felső réteg a bőr. A bőrtípus megfelelő napi bőrápoló rendszere mellett a bõr nedvességtartalmának növelése lehetõleg bõven és kívül is szükséges. Az ivóvíz növeli a víztartalmat a sejtjeinkben – beleértve a bőrsejtjeinket is -, ezáltal természetes módon hidratálja a bőrt. Időnként azonban egyszerűen csak az ivóvíz nem elegendő, és választhat egy hidratáló maszkot a kiszáradás hatásainak visszafordítására.

Hidrálja a zsíros bőrét

Annak ellenére, hogy a bőre olaj lehet, ha hiányzik a megfelelő nedvesség, dehidratálható is. Egy egyszerű maszk otthoni használatra banánt, mézet és citromot használ. Keverjünk össze 1/4 csésze banánot egy tálban, 1 teáskanál mézzel és néhány csepp friss citromlevet. Hagyja át a citromlevet, ha bármilyen nyitott vágás vagy sebhelyed van az arcán, vagy ha érzékeny bőröd van. A banán maszkot a bőrére alkalmazza, és hagyja 15 percig ülni. Öblítse le a maszkot meleg vízzel, és alkalmazza a rendszeres hidratáló és SPF-et, ha napközben jár. A banán tartalmaz A, B, C és E vitaminokat, valamint a káliumot, a cinket, a vasat és a mangánt. Ezek mindegyike elősegíti a bőr egészségi állapotát. A méz egy nedvesítőszer, amely nedvességet vonz a bőrbe, és segít megőrizni ott. A citromlé természetes antibakteriális összetevő, amely a zsíros bőr akne problémáival foglalkozik.

Ital a száraz bőrre

A görög joghurt a hidratáló maszk ideális összetevője, mivel a joghurt krémes, és természetes forrása a fehérjéknek, ásványi anyagoknak és vitaminoknak, amelyek azonnal ápolják a kiszáradt bőrt. A joghurt tejsavval is rendelkezik, ami segít a bőr hidratálásában. Egy tálban, össze 2 evőkanál görög joghurtot (teljes zsír) 1 teáskanál mézzel. Adjunk hozzá egy citromlevet, ha a bõre megvilágosodhat. Hagyja a maszkot 10 percen át a bőrön ülni, mielőtt langyos vízzel öblítené. Alkalmazzon hidratálót, és ha elhagyja a házat, ne felejtse el a fényvédőt. Kerülje a citromot, ha érzékeny bőre van.

A kombinált bőr ápolására

A kombinált bőrre szükség lehet a tejből és agyagból készült maszkra. Mivel a kombinált bőr általában zsíros a T-zónában (homlok, orr és áll), az arcon szárító foltokkal, az ideális maszk hidratálódik, ahol a bőr száraz és egyenletesen egyensúlyozza az olajat. A tej hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik a tejsavból, és agyag segít felszívni a felesleges olajat. A bőrtápláló masszához megfelelő agyagot találhat egy egészségügyi élelmiszerboltban. Keverjünk össze 1/4 csésze teljes tejet 1 evőkanál agyaggal, amíg sima paszta van. Hajtsa fel a pasztát a bőr fölött, elkerülve a szem területét. Hagyja, hogy a maszk 10-15 percig üljön, de ne engedje, hogy a maszk megszáradjon a bőrén – ez meg fogja szüntetni a maszk célját, ami hidratálja a bőrt. Öblítse le a maszkot és vigye fel a hidratálót. Ha a napra vagy a napra megy, ne felejtse el használni a fényvédőjét.

Zabliszt mindenki számára

A zabpehely nyugtató és hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik a bőrápolás során, és a zabpehely, a méz és a joghurt maszkja nemcsak a normál bőrtípusokat, hanem minden bőrtípust is hidratálja. Hagyja 1/4 csésze őrölt zabpehelyet meredek 3/4 csésze forró vizet, amíg puha. Keverjük össze 3 evőkanál sima joghurtot, majd adjunk hozzá 2 evőkanál mézet. Amikor a maszk eléri a sima-paszta konzisztenciát, átterjed az arcra. Hagyja 10-15 percig, majd öblítse le. Alkalmazzuk a hidratálót, és ha a házból indulsz, használj fényvédőt.