Mini trambulin versus gyors járás

Az American College of Sports Medicine szerint az egészséges felnőtteknek legalább 150 percnyi mérsékelt aktivitást kell kapniuk egy héten keresztül, amely legalább ötnapos, legalább 30 percnyi tevékenységet igényel. A gyors séta és egy mini-trambulin használata – a rebounding néven ismert – nagyszerű módja ennek a célnak. Még kombinálhatja a két tevékenységet, hogy hozzáadhasson változatosságot a heti fitnessprogramjához.

Calorie Burn

A nyugtató és gyors járás hasonló kalóriaégető képességgel bír. A Fitness Magazin mindkét tevékenységet “Easy Slimmers” kategóriájába helyezi, és a kaliforniai 290 kalóriát óránként elégíti ki. A gyors séta átlagosan 245 kalóriát éget óránként. Nagyon élénk járókerék hajtja az égést akár 320 kalóriára óránként.

Cardio Fitness

Az aerob kapacitás és a kardio fitnesz fejlesztése gyakran az edzésprogram elsődleges előnye és oka. Gyorsan elmozdulva – ami azt jelenti, hogy verejtékeket szünetel, de még mindig képes folytatni egy egyszerű beszélgetést – legalább 30 percen keresztül öt nap egy héten elérhető mind a gyalogosok, mind a visszatérő edzésprogramokkal.

Építési erő

A gyaloglás és a rebounding hozzájárul az erőépítéshez, különösen a lábak, a csípő, az alsó háta és a test magzatai számára. Lehetőség van a felsőtest munkájára is. Például a karjainak lengése, miközben 90 fokos szögben tartja a könyökét, növeli a teljes erőfeszítést, ami a felsőtest megerősítését eredményezi, valamint növeli a kalóriatartalmat. Azonban ahhoz, hogy egy jól körülvett fitneszprogram legyen, célzott erő-edzés gyakorlatokat kell végezni a felsőtest, a mag és az alsó test számára, legalább hetente két nappal a séta vagy a rebounding mellett.

Nyirokcsomópont

A test nyirokszegénységének javítása a gyakorlat ritkán említett, de létfontosságú előnye. Ez a nyirokmozgás – a színtelen folyadék, amely eltávolítja a test hulladéktermékeit és toxinjait – tisztítja minden sejtet és megőrzi az immunrendszert. A nyirokcserét minden izom összehúzódásával és felszabadulásával fokozzák, így a gyakorlat gyakorlatilag minden formája, beleértve a járást is, előnyös a nyirokrendszerben. Azonban a mini-trambulinra való felpattanás a legjobb gyakorlat a nyirokrendszer jó edzésének biztosítására.

Mivel a legjobb fitness program olyan, amivel valóban kibírja, érdemes megnézni, hogyan hasonlítható össze a mini-trambulin a sima járással napi használatra. A séta a szabadban és a friss levegőben mozog – hacsak az időjárás nem meleg vagy fagyos, havas vagy eső. A mini-trambulin beltérben is használható, függetlenül attól, hogy milyen időjárás van, és a teraszon vagy az erkélyen kívül kellemes időben is felveheti.

Nem kell egy vagy – vagy választás – ezt a két tevékenységet összeillesztheti ütemtervéhez, és sokféle lehet az edzéshez. Például, reggel vagy este otthon otthagyhatja a mini trampolin 20 percig. Ezután 10 percig élvezheti a sütést az ebédidőben. Ez akár 30 perc mérsékelt kardio aktivitást is eredményez, ami az egészséges napi cél az egészséges felnőtteknek.

All-Weather edzés

Mindkét világ legjobbja