Módosított paleo diéta

Dr. Loren Cordain könyve alapján a paleo diéta súlycsökkentő megközelítése magában foglalja az egészséges táplálkozást. A táplálkozás olyan élelmiszerekre összpontosít, amelyek az emberi történelem részévé váltak az emberi táplálkozás részeként, és kiküszöböli azokat az élelmiszereket, amelyek az utóbbi 75 évben csak étrendünk részét képezték. Míg a legtöbb ember nagy sikert aratott a fogyás és a betegség markerek javítása mellett a paleo étrendben, úgy dönthet úgy, hogy módosítja, hogy jobban összpontosítson az Ön egyéni igényeire. A paleo diétát sokféleképpen lehet módosítani anélkül, hogy elveszítené előnyeit.

A Paleo előnyei

A paleo étrend gyorsan javíthatja az egészséget, a 2009 februári “Európai Journal of Clinical Nutrition” című tanulmány szerint. A tanulmány szerint kéthetes paleolitikus étrend után a résztvevők javultak a vérnyomás, az alacsonyabb plazmainsulin, valamint a koleszterinszint, a rossz LDL-koleszterinszint és a trigliceridek jelentős csökkenése. Érdekes módon ez a tanulmány azt is kimutatta, hogy a paleolitikus táplálék használatával ezek az egészségjavító hatások megteremthetők a testsúlycsökkenés nélkül, míg az alacsony zsírtartalmú, magasabb szénhidráttartalmú étrend tömegveszteséget igényel az egészségügyi előnyök megjelenítéséhez.

Paleo indokai

Néhányan paleolitikus étrendet szeretnének egészségügyi okokból használni, de más fitness célokkal vagy egészségügyi kérdésekkel kell szembenézniük a diétával, például a tömeggyarapodás testépítőivel, az állóképességű sportolókkal és a sportolókkal. Orvos a paleo étrend módosítására a legjobb eredmény érdekében. Néhány feltétel, amely módosítást igényelhet: hipotireózis és II. Típusú cukorbetegség.

Sportolók és Paleo

Dr. Cordain a “The Paleo Diet for Athletes” versenyzői számára az egyedülálló módosításokat érinti. Ha tartós sportágakban veszel részt, előfordulhat, hogy módosítani kell a paleolitikus étrendet, hogy megfeleljen az Ön igényeinek, mint sportolónak. Az ilyen típusú sportolók legelterjedtebb módosításai a modern sporttáplálkozási termékek használata, amelyek magas szénhidráttartalmú és magasabb szénhidrát-sűrű élelmiszereket használnak, mint a gyümölcsök és a gyümölcsök, az izom glikogén helyreállítása a kiterjedt testmozgás után. Leginkább a paleo diétát tejtermékek hozzáadásával módosítja, és naponta egy gallon tej fogyasztása nagyon gyakori a sportolók tömeggyártási programjában. A sportolóknak esetleg módosítaniuk kell a paleo étrendet sporttáplálkozási termékek hozzáadásával, mivel a könnyű gyakorlatok gyors felhasználásával a könnyen elérhető glikogén tárolók hatékonyabbak. Az erõs sportolóknak nehézségei lehetnek ahhoz, hogy elegendõ kalóriát kapjanak a paleolitikus étrenden keresztül, ami bizonyos módosításokat igényel a magasabb kalóriatartalmú ételekhez, mint a kenyér és a sajt.

Betegség és Paleo

Ha hypothyreosisban szenved, beszéljen orvosával a paleo étrend módosításáról. Lehet, hogy kiegészíteni kell a jódot, ami a megfelelő pajzsmirigy funkcióhoz szükséges, és gyakran hiányzik a paleolitikus étrendben. A feldolgozott ételek gyakran jóddal vannak megerõsítve, így ez az egyik olyan kevés dolog, amire szükség lehet kiegészítésre, ha abbahagyja a feldolgozott ételek fogyasztását, a II. Típusú cukorbetegeknek pedig óvatosnak kell lenniük a paleo diétával is. Tévhit van, hogy a paleo diéta alacsony szénhidráttartalmú, de valójában a diéta nagyon gazdag gyümölcsbevitelt tesz lehetővé, ami mérsékelt vagy magas napi carb bevitelhez vezethet. A II. Típusú cukorbetegeknek óvatosan figyelniük kell az étrendi corbohydrate bevitelüket, és a paleolitikus diéta mérhetetlen megközelítése nem feltétlenül megfelelő. Ebben az esetben egyszerű módosítás lenne a gyümölcsök és egyéb paleolitikus szénhidrátforrások, mint a jams és a gumók korlátozása, mondja a Protein Power honlap.

Figyelembe kell venni

Lehet, hogy nem tartozik ebbe a kategóriába, de még mindig módosítani szeretné a paleo étrendet. Rendkívül jó helyet adni a táplálkozásnak az ételeket szeretni, de tudod, hogy nem optimális az egészség. Még mindig használhatod a paleolitikus táplálkozási elveket, miközben módosíthatod az Ön egyéni ízléseit és preferenciáit. A mérséklés kulcsfontosságú, ezért próbálja meg optimális döntéseket hozni az idő legalább 80 százalékában, és hagyja a másik 20 százalék olyan módosításokat, amelyek fontosak az Ön számára.