Nyomáspontok és súlycsökkenés

Az akupresszúra az akupunktúrahoz hasonló energiaterápia egyik formája, de tűk nélkül. A test olyan nyomáspontjaira összpontosít, amelyekről azt mondják, hogy megfelelnek a szerveknek, az izmoknak és a szöveteknek, felszabadítják a stagnáló energiát és elősegítik a jólétet. Az akupresszúrát a különböző betegségek, köztük a túlsúly súlyának segítésére használják. Bár a tanulmányok nem bizonyították az akupresszúra sikerét a testsúlycsökkenéssel kapcsolatban, az anekdotikus bizonyítékok pozitív hatást fejtenek ki, ha a súlycsökkentés egyéb formáival társulnak.

Az egyik nyomáspont, amely segíti a súlycsökkenést, megtalálható a felső ajaknál. Ez a pont, amely a felső ajak közepén található, azt mondja, hogy segít az éhség szabályozásában Dana K. Cassell szerint az “Az elhízottság és az étkezési zavarok enciklopédiája” című könyvben. A hüvelykujj golyójának használatával mérsékelt nyomást gyakoroljon a felső ajakra, és tartsa 20 másodpercig. Ismételje meg, ha szükséges.

Cassell megjegyzi, hogy egy másik pont, amely segíthet a súlycsökkenésnek, megtalálható a könyökön. A könyökön lévő középső pontot az akupresszúra gyakorló szakemberek ajánlják, mint a túlfűzéshez vezető érzelmek kezelésének módját, állítja Cassell. Bár ez és más pontok megnyomása azonnali reakciót vált ki, Cassell megjegyzi, hogy akár három napig is eltarthat, amíg az agyban lévő reflex részeket akupresszúra programozta.

Gary Null, PhD, a könyvében, “Kiss Your Fat Goodbye”, egy pontot javasol a mellcsont alatt a testsúlycsökkenésért. Helyezze az ujjait a gyomor felső részére a mell csont alatt, amely 12 órás pozícióként ismert. Óvatosan nyomja be néhány másodpercig és engedje el. Balra balra az egyik órára, és ugyanígy. Ismételje meg ezt a tolómozgást a felső gyomrot “kerék” két vagy három alkalommal, ami segít az elimináció és az étvágy szabályozásában.

A fülében lévő gyomorpont segíthet az emésztés javításában, David Sollars szerint a “A teljes idióta akupunktúra és akupresszúra” című könyvében. Ez a pont a fül közepén helyezkedik el a vízszintes emelt gerincen, amelyet a hélix keresztnek neveznek, az ujj és a hüvelykujja között egy-két percig kell szorítani. Amellett, hogy javítja az emésztést, a nyomásgyakorlás erõsítheti az étvágyat, vagy csökkentheti az étkezési vágyakat.

Felső ajak

Könyök

Alatt Breast Bone

Fül