Oka a viszkető bőrnek a zuhany után

A zuhanyzás tiszta lehet a bőre, de ha a bőre viszketést okoz, akkor valószínűleg enervánsabbá válik, mint a frissítő. Hogy enyhíti ezt az irritáló viszketést attól függ, hogy mi okozza. Ha hajlamos allergiára, akkor a viszkető bőre a szappan, az izzadság, vagy akár a víz hatására következhet be. A túlzottan forró zuhany, amely kiszárad a bőrt, szintén hagyhat karcolást.

Száraz bőr

Paradoxnak tűnhet a száraz bőr kifejlődése a víz felhalmozódása alatt, de a forró zuhanyzat a bőrt a víz elpárologtatja. A bőr természetesen olyan olajat termel, amely akadályként hat a bőr és a külvilág kemény környezete között. A forró víz zsírozza ezt az olajat a bőréből, eltávolítja a védelmet, és hagyja, hogy száraz, feszes és viszkető legyen. Ha hosszú, forró zuhanyzókat és viszketést szed, az legalsó az alsó lábain és az alkarján, akkor a száraz bőr valószínűleg bántalmazza a kellemetlen érzést. Csökkentse a hőt, rövidebb zuhanyt, és próbálja meg a hidratálót az érintett bőrön, hogy megkönnyítse a viszketést.

Kapcsolat Dermatitis

A zuhanyzó minden olyan vegyszerrel érintkezik, amely a szappannal és samponnal ellátott vegyi anyagokat tartalmazza a tisztítószerekhez, amelyeket a zuhanyzókánál használ. Attól függően, hogy mennyire nedves a zuhany, akkor is találkozhat a penész. A törölköző nyomai mosószert és öblítőt tartalmaznak. Mindezek a dolgok potenciálisan érint kontaktus dermatitis, általános neve ideiglenes bőrirritáció válaszul egy inger. Ha észrevetted a viszketést, miután nemrégiben változtattál a zuhanycsomagoddal kapcsolatban, akkor enyhe érintkezés esetén dermatitis lehet. Próbálja ki a régi termékeket, amelyek nem okoztak viszketést, hogy felfedezzék, új termék felelős-e.

Allergia

Az allergiás reakció a bőrön viszkető, welt-szerű csalánkiütést okoz. Ha csalánkiütések kísérik a zuhanyzás utáni viszketést, valószínűleg allergia van valamire, amit a zuhany alatt talál. A szerves anyagok, mint a penész és a penész, az allergiás reakciók legmegfelelőbb bűnösségei. Azonban ezek nem lehetnek az egyetlen elem az Ön allergia-ellenőrző listáján. Ha a csalánkiütés a testmozgásról vagy nagyon forró napokról van szó, akkor lehet kolinerg urticaria, a technikai kifejezés a hővel kapcsolatos csalánkiütésre. Ez a reakció akkor fordul elő, ha a test allergiás reakciója van a saját izzadságodra. Bár a hővel kapcsolatos kaptárak ritkák, a megoldás egyszerű: csökkentse a zuhanyzó hőmérsékletét, hogy megállítsa a viszketést.

Aquagenic pruritus

A víz maga is viszketést okozhat a ritka betegségben szenvedőknek, akiket a bőrgyógyászok akvakultikus viszketésnek neveznek. A szó jelentése víz által okozott viszketést jelent, és ez akkor történik, amikor a szervezet védelmi mechanizmusa víz jelenlétében megindul. Az állapotban lévő emberek jelentik a viszketést, mivel mélyen érzik magukat a bőrön. Ha Önnek ez a ritka állapota is fennáll, észlelheti a viszketést a párás napokon vagy a testmozgás során. Azonban a hővel kapcsolatos csalánkiütésektől eltérően, a veseelégtelen viszketés nem hagyja láthatóan a viszketést, például a vörösödést vagy a felszívódást. A bőrgyógyász segítheti Önt abban, hogy eldönthesse, hogy van-e ilyen bőrbetegség.