Tápláló ebéd ötleteket a tizenévesek számára

1970 és 2008 között a tizenéves elhízás előfordulási gyakorisága 6% -ról 18% -ra emelkedett, amelyet részben pizza, szóda, kenyér és gabonaalapú desszertek táplálta. A tizenegyes csomagolás elkerülése érdekében a tinédzsereknek rendszeres testmozgásban kell részt venniük, és napi maximum 1600-tól 2400 kalóriát fogyasztanak, koruktól, nemétől és a testmozgás szintjétől függően. A tápláló ebéd különösen fontos a tizenévesek számára, mert a megfelelő ételek segítenek nekik, hogy figyeljenek és koncentráljanak. Bizonyos kreativitás és tervezés szükséges azonban, hogy olyan tápláló ebédeket készítsen, amelyeket a te tini fog enni.

Fókuszban az ízeire

A tizenévesek szeretnek olyan ízeket, amelyek ismerősek, hűvösek és jó ízűek, így egyszerűen a kedvenc ételek egészséges csavarását eredményezheti mind az Ön, mind pedig a tinédzsere boldoggá. A feldolgozott csirkehúsok helyett tini házi készítésű, sütéses csirke darabokat és édesburgonya-csipeket kínálnak. Hozzon létre egyéni veggie pizzákat teljes kiőrlésű angol muffinok használatával, készítsen gazdag chilit földi pulyka és vesebab felhasználásával, vagy tegyen fel egy egészsajtos tortilla zsetont friss paradicsomos salsa és fekete bab saláta segítségével.

Snack-méretű falatok

Ha a tinédja kedveli az ebédidőben való pástétázást, ajánlja fel neki egy apró harapnivalót. Csirkehalak, pulyka és alacsony zsírtartalmú sajtok fogkrémeken vagy apró nyársakon. Vagy készítsünk turkey “csúszkákat” kis szendvicskrémmel, tésztával és sajttal teli sajtot, alacsony zsírtartalmú mogyoróvaj, saláta és paradicsom, vagy zeller, sárgarépa és uborka botok, alacsony zsírtartalmú salátaöntésre.

Ízletes szendvicsek

Amikor szendvicseket készít a tinédzser számára, gondolj rá bolognára, tonhalra, mogyoróvajra és fehér kenyérre. A híres séf Cat Cora protein-gazdag humuszot használ fel, mint az egész búzából készült kenyeret, majd zöldségkínálattal tetején. Az alacsony zsírtartalmú, ízesített krémsajt kiváló szendvicsalapot is készít, különösen, ha vékony szelet uborkával vagy friss áfonyával töltik. A mogyoróvaj helyett próbálja meg a tini szendvicset mandula vajjal és szárított áfonyával, alma vajjal és alma szeletekkel vagy kenhető sajtokkal és vékonyra vágott sonkával. Keressen szendvics készítéséhez sima kenyeret, helyett inkább rizs süteményeket, mini bageleket vagy pita zsebeket használjon.

Csomagold be

Csomagolj a tegnapi maradékot egy tortilla csomagoláson egy ebédre a tinédzser számára. Kezdjük salátával és paradicsom alaptal, adjunk hozzá kevés zsírtartalmú sajtot és szeletelt maradék húst, baromfit vagy halat, és adjunk hozzá alacsony zsírtartalmú öltözködést a tápláló és kielégítő ebédhez. Még ennél is könnyebbé válik a tortillák helyett a korsó, a vaj vagy a jégsaláta levele. Készítsen egy belső kesztyűt az alacsony zsírtartalmú sajt és a vékonyra szeletelt pulyka, sonka vagy sült marhahús csomagolásával zeller vagy perecstál köré.