Van-e valami almalében, ami jó a pattanásokra?

Az akne akkor alakul ki, amikor a pórusok vagy a tüszők olajjal és fertőzéssel blokkolódnak, és a gyulladás behatol. Azonban az étrend is szerepet játszhat az aknában, növelve például a bőrt az olajjal szemben. A specifikus élelmiszerek, például az almalevek szerepe a pattanásokon még mindig kutatók tanulmányozása. De a korai tanulmányi eredmények arra utalnak, hogy az élelmiszerek egyes komponensei hasznosak vagy károsak lehetnek.

Rost az Apple Juice-ban

Ha almalétet készítsz otthon, akkor a rostot a bőrből és a pépben tarthatja. A szál segít stabilizálni a vércukorszintet és az inzulinszintet. Az inzulin olyan hormon, amely növeli a bőr gyulladását és olajosodását – fő tényezők az akneképződésben. Azonban a kereskedelmileg elkészített alma gyümölcslevek a szupermarketekben általában nem tartalmaznak sok rostot, hanem általában magas cukrot tartalmaznak.

Antioxidánsok az Apple Juice-ban

Az alma antioxidáns táplálékot ad. Az almain található polifenol antioxidánsok segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek instabil oxigén-molekulák, amelyek károsítják a sejteket és a szöveteket. A szabad gyökök növelik a szervezetben a gyulladást okozó fehérjéket, úgynevezett citokinek. A szabad gyökök stabilizálásának segítésével az alma segíthet a gyulladás csökkentésében. Azonban az almákban lévő polifenolok többsége a bőrön van, ezért a bőrt tartalmazó almalé kell inni ahhoz, hogy a lehető legnagyobb haszonnal járjon.

Cukor és akne

Mint más gyümölcsök, az alma gazdag cukorral. Egy almás étkezés nem okoz túl sok pusztítást a vércukorszintjén, de az almalé már több almából készülhet, ezáltal jelentősen megnövelve a cukorbevitelt és a gyümölcs glycemic indexét. Továbbá az áruházban vásárolt almalé több cukrot tartalmazhat, mint almát. A magas glikémiás táplálék növeli a hormonokat és az inzulin növekedési faktor-1-et, és súlyosbíthatja az aknét, a 2008-as Molecular Nutrition and Food Research című folyóiratban megjelent tanulmány szerint.

Amit megtehetsz

A bőrgyógyász irányításával hatékonyabban tudod irányítani a pattanásokodat. A táplálkozási szakember azt is javasolhatja, hogyan változtathatja meg étrendjét az akne javítása érdekében. Az alma lé aknában gyakorolt ​​hatása személyenként változhat. Ellenőrizze a bőrét, hogy meggyőződjön arról, hogy az almalé szedése rosszabbá vagy jobbá teszi. Ha hajlamosak arra, hogy több pattanásos pattanást szedjen almadarab fogyasztása után, akkor korlátozza a bevitelt. Emlékezzen arra is, hogy a legjobb, ha 100 százalékos, nem édesített almalémet inni a bőrből és a pépből származó rostból.